Определяне на размера на сервиса и съвети

Какво е NLEA сервиране и защо има значение?

Размерът на сервиране на NLEA е количеството храна, което обикновено се консумира от едно лице по време на еднократно хранене. Американската администрация по храните и лекарствата предоставя насоки на производителите на храни за изчисляване на правилния размер на сервиране. Но здравословното хранене трябва да използва различни насоки за размера на храната, за да реши колко храна да яде, за да достигне и поддържа здравословно тегло.

Определение на размера на сервизното поле NLEA

Много здравословни яденици приемат, че размерът на храната, посочен в етикета " Хранителни факти ", е количеството храна, което те трябва да ядат. Но това предположение е погрешно. Обслужващият размер, посочен в опаковките за храни, не е препоръчителната услуга. И това е законът.

Съгласно Закона за етикетирането и образованието (NLEA), размерът на сервиране трябва да се основава на количеството храна, която обикновено ядем, а не на количеството храна, която трябва да ядем. И така, как производителите на храни знаят колко от продукта им обикновено ядем? От тях се изисква да използват стандартна насока, наречена Референтна сума обичайно потребявана (RACC), за да изчисли размера на сервирането.

Референтните количества (RACC) са разработени от Food and Drug Administration (FDA) след години на проучване на поведението на хранене. Но както може да си представите, количеството храна, което обикновено ядем, се е променило с течение на времето . В много случаи ядем по-големи порции от популярни храни, като гевреци и безалкохолни напитки .

Така че начинът, по който FDA определя какво е размера на обслужването, може да се промени също.

Повече дефиниции на размера на сервиза

Ако се опитвате да ядете здравословна диета или ако се опитвате да отслабвате, е полезно да разберете разликата между тези различни дефиниции на размера на услугата:

И така, кое определение трябва да използвате, за да определите колко храна да ядете? Можете да използвате препоръчителния размер на услугата, за да ръководите вашите решения. Но най-добре е да получите персонализирани препоръки за количеството храна, която да ядете всеки ден.

За да разберете колко храна можете да ядете, можете да посетите регистриран диетолог, за да обсъдите план за здравословно хранене. Можете също така да използвате онлайн калориен калкулатор, за да определите калориите, от които се нуждаете. Ако се опитвате да отслабнете, можете да използвате калкулатор, насочен към отслабване .

След като получите вашата калорийна цел, разделете калориите между ежедневните ястия и леки закуски. Например, ако трябва да ядете стандартна диета с 2 000 калории на ден , може да ядете 500 калории на всяко от трите хранения и да консумирате две закуски, всеки с 250 калории всяка. След това изберете правилните размери на порциите, когато консумирате храната, за да постигнете тези цели за калориите.

Ако научите как да ядете правилните порции за отслабване или поддържане на теглото, ще бъде по-вероятно да достигнете до здравословно тегло и да останете там за цял живот.

Определяне на размерите според хранителната група

И така, какви са най-често препоръчваните размери на различни храни?

Насоките се различават, но като цяло,

За да разберете колко порции от всяка храна, която трябва да ядете всеки ден, можете да използвате USDA Supertracker. Препоръките за размера на сервизите се основават на вашия размер, пол и ниво на активност. Можете да посетите уебсайта си, за да персонализирате план за здравословно хранене или загуба на тегло.

Източници:

Кодекс на федералните правила - етикетиране на храните. Американската администрация по храните и лекарствата. http://www.accessdata.fda.gov/scripts/cdrh/cfdocs/cfcfr/cfrsearch.cfm?fr=101.12

Размери за хранене, които се проверяват. Американската администрация по храните и лекарствата. http://www.fda.gov/ForConsumers/ConsumerUpdates/ucm386203.htm

Здравословно хранене. Правилни размери на порциите: Как да запазите изкривяването на порциите при проверка. Млечния съвет на Калифорния. http://www.healthyeating.org/Healthy-Eating/Healthy-Living/Weight-Management/Article-Viewer/Article/348/correct-portion-sizes-how-to-keep-portion-distortion-in-check. ASPX

Medline Plus. Размер на порцията. Националната библиотека по медицина в САЩ. https://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/patientinstructions/000337.htm

Предложени промени в етикета за фактите за хранителните стойности. Американската администрация по храните и лекарствата. http://www.fda.gov/Food/GuidanceRegulation/GuidanceDocumentsRegulatoryInformation/LabelingNutrition/ucm385663.htm