Топ 10 DIY инфузирани детоксикални рецепти за вода

1 - Тези напоени вода са освежаващи и вкусни

Даян Макдоналд / Moment Open / Getty Images

Въпреки модерното име, детоксичната вода (наричана още спа вода или вливана вода) е просто вода с комбинация от нарязани плодове, зеленчуци, билки и подправки, добавени към нея. Независимо дали съставките осигуряват някаква полза за здравето, не е известно, но какво може да направи детоксичната вода, е да помогне на хората да пият повече течности, като влагат вкус на вкус в чиста вода . Тези напитки с нискокалорични или нискокалорични свойства са чудесна алтернатива на диетичните сосове, кофеиновите напитки и смесите от напитки на прах.

В тялото водата помага за изчистване на отпадъчните продукти, предотвратява запек, помага при абсорбиране на минерали и хранителни вещества, смазва ставите, овлажнява тъканите и има много други важни роли. Дори леко обезводняване може да доведе до умора (докато се чувствате жадни, може да сте вече леко дехидратирани).

Проучванията също така установяват, че пиенето на чаша или две чаши вода 30 минути преди хранене може да помогне за загуба на тегло, като накара хората да се чувстват пълноценни. (Въпреки че детоксикационната вода понякога се стимулира като метод за загуба на мазнини в корема, няма доказателства, че съставките във водата могат да помогнат да се насочи коремната мазнина).

Кликнете, за да разберете как да го направите със съвети, рецепти и други!

2 - Краставица, лимон и босилека вода

Кати Уонг

Въпреки че обикновено не са необходими точни измервания при вливането на вода, може да се постигне добър баланс на ароматизацията със следните съставки:

Добавете съставките в стъклен или зидарски буркан (приблизително 16 унции / 500 мл), напълнете го с филтрирана вода и го оставете да седне покрита в хладилника за около 24 часа.

Ключът е да се получи намек за лимон, защото той лесно може да преодолее вкуса на другите съставки. Ако лимонът, който използвате, има дебела сърцевина (горчивата бяла част под цветната външна кожа), можете да я махнете, преди да я добавите във водата.

3 - Круша, джинджифил и варова вода

Кати Уонг

За да направите круша, джинджифил и вар, добавете следните съставки към стъклото:

Ако искате да извадите вкуса на зъбите, опитайте да нанесете джинджифил, за да освободите сока.

Добавете съставките към чаша и я напълнете с вода. Оставете го да престои 12-24 часа преди да го изпиете.

Използвайте твърда круша, тъй като узрялата круша ще се насити, когато се напоява с вода.

4 - Оранжева и мента вода

Кати Уонг

За да направите портокалова мента вода, поставете следните съставки на чаша или чаша:

В сърцевината (бялата част под портокаловата кора) има вкус, така че не забравяйте да я махнете. Напълнете го с вода и го поставете в хладилника, покрит, за 12-24 часа.

5 - Грейпфрут и мащерка вода

Кати Уонг

За да направите грейпфрут и мащерка, добавете следното към стъкло от 8 до 16 унции.

Не забравяйте да се лющете на грейпфрут (премахване на бялата сърцевина). Изрежете парче грейпфрут на парчета или сегменти.

Добавете малко парче мащерка. Напълнете чашата с вода.

6 - Ябълка, копър и лимонова вода

Кати Уонг

С финия аромат на сладкия анасон, копърът и ябълката вървят добре заедно в тази вливана вода. За да направите това, добавете следното към стъкло от 8 до 16 унции.

Напълнете останалата част от стъклото с филтрирана вода и я оставете да престои 12-24 часа в хладилника. Стиснете сока от малък лимонов клин в чашата.

7 - Оранжево, копър и розмарин

Кати Уонг

За да направите вода от портокал, копър и розмарин, добавете следните съставки към стъкло от 8 до 16 унции:

Напълнете останалата част от стъклото с филтрирана вода и я оставете да седне, покрита, за 12 до 24 часа.

8 - Краставица, лимон и копър вода

Кати Уонг

За да направите тази краставица лимон вода с намек на копър, добавете следните съставки на 8-16 унция стъкло:

Напълнете останалата част от стъклото с филтрирана вода. Поставете го в хладилника, покрит, за 12 до 24 часа.

Забележки: Премахването на сърцевината на лимон (бялата част под външната яркожълта кожа), преди да се налее лимонът, ще предотврати появата на горчива вода.

9 - Ягода, малина и мента вода

Кати Уонг

Направете тази вкусна ароматизирана вода, като поставите тези съставки в стъкло от 8 до 16 унции:

Добавете филтрирана вода, за да запълните останалата част от стъклото. Покрийте го и го оставете да седне в хладилника за 12 до 24 часа.

10 - Черна боровинка и мента вода

Кати Уонг

Макар че къпините изглеждат драматични в чаша, вкусът е фин. За да направите къпина и мента вода, добавете следното към 8 до 16 унция стъкло:

Напълнете останалата част от стъклото с филтрирана вода и я поставете в хладилника, покрит, в продължение на 12 до 24 часа.

11 - Лимонова вода

Майка 777 / Отворен момент / Гети изображения

Направете лимонна вода, като добавите 1/4 лимон , нарязан на парчета, на стъкло от 8 до 16 унции и след това напълнете останалата част с филтрирана вода. Можете да го оставите да седне за 12-24 часа или просто да изстискате лимоновия сок в стъклото. Ако решите да я влеете, отстранете жлезата (белезникавата част под цветната външна част), преди да поставите лимона в стъклото, за да предотвратите появата на горчивина. Добавете малък парченце белен джинджифил за пикантен ритник.

12 - Съвети за вземане на Detox вода

Майка 777 / Отворен момент / Гети изображения

Няколко съвета, които трябва да имате предвид:

Избягвайте да пиете течности твърде бързо.

Също така, избягвайте прекомерната или редовна консумация на лимон или други кисели напитки, тъй като те могат да омекотят зъбния емайл (прочетете повече за възможните ползи и страничните ефекти на лимон водата).

Някои съставки не трябва да се консумират в излишък от хора със здравословни проблеми. Например, цитрусовите плодове, джинджифила и мента могат да предизвикат киселини и прекомерен прием на джинджифил може да увеличи риска от кървене при хора с нарушения на кръвообращението и тези, които приемат лекарства, повишаващи риска от кървене.

За някои хора пиенето на прекалено много вода може да е проблем. Уверете се, че сте се консултирали с вашия доставчик на здравни грижи, преди да направите промени в диетата си, особено ако имате здравословно състояние (като диабет insipidus) или приемате диуретици или други лекарства.

> Източници:

Madjd A, Taylor MA, Delavari А, Malekzadeh R, Macdonald IA, Farshchi HR. Ефекти върху отслабването при възрастни за заместване на диетични напитки с вода по време на хипоенергийна диета: Рандомизирано, 24-седмично клинично изпитване. Am J Clin Nutr. 2015 Dec; 102 (6): 1305-12. doi: 10.3945 / ajnn.115.109397. Epub 2015 4 ноември.

Parretti HM, Aveyard Р, Blannin A, Clifford SJ, Coleman SJ, Roalfe А, Daley AJ. Ефикасността на претоварване на водата преди главното хранене като стратегия за отслабване при пациенти с първична грижа със затлъстяване: RCT. Затлъстяване (сребърна пролет). 2015 Sep; 23 (9): 1785-91. doi: 10.1002 / oby.21167. Epub 2015 Aug 3.

Отказ от отговорност: Информацията, съдържаща се в този сайт, е предназначена само за образователни цели и не е заместител на съвет, диагностика или лечение от лицензиран лекар. Не е предназначено да обхваща всички възможни предпазни мерки, лекарствени взаимодействия, обстоятелства или нежелани ефекти. Трябва да потърсите бърза медицинска помощ за всички здравословни проблеми и да се консултирате с Вашия лекар, преди да използвате алтернативна медицина или да промените режима си.