Спряно срещу неутрално изравняване на таза в упражнението

1 - Неутрален таз

Николас Хенсън / Е + / Гети изображения

Разбирането на тазовото изравняване при упражнения трябва да бъде приоритет за всеки, който иска да увеличи максимално ефективността на движенията, които вършат. Подреждането на таза засяга всичко над и под него, от подреждането на гръбначния стълб и гърлото до тази на краката и краката.

Сгъстеното изравняване на таза е свързано с лоша стойка, болка в гърба и най-малкото неефективни модели на движение. Когато прекосим таза, включим набор от мускули, включително гъбичките на хълбоците , глутените (мускулите) и квадрицепсите по начин, който създава неефективно и потенциално увреждащо изравняване на таза.

В инструкциите на Пилатес има някои вариации дали да се правят определени упражнения с плосък гръб или неутрален гръбнак . Някои упражнения на Пилатес се извършват по начин, който позволява на гърба да се удължи по протежение на матката в отговор на ангажимента на коремните мускули, създавайки лек наклон на таза. Но това не е прекомерната струйка, която се получава по много хора. Няма много дискусии за прекомерно закачения таз. Няма да работи.

На тази страница разглеждаме неутралния таз от близък план, а на следващата страница - прекалено закачен таз. Мисля, че ще можете да видите разликата. На снимката по-горе нашият модел има неутрален таз. Неутралните са обикновено най-ефективното и естествено изравняване на таза, независимо дали стоите, седите или легнете .

За да видите, че тазът на нашия модел е в неутрално положение, забележете, че ако се постави табела върху долната част на корема, тя ще е плоска, а не накланяща се нагоре или нагоре. Ако трябваше да заеме тази позиция, можеше да си представиш, че таза й е купа с вода и че водата седи равномерно и не се изсипва отпред или отзад.

2 - Твърдият палвис

Прекалено талийно изравняване на таза. Маргарит Огъл

Тук нашият модел е над задника си таза. Това е общ навик в упражнението, но в крайна сметка е много ограничително. Това е позиция, която не стабилизира таза или не работи коремните мускули по оптимален начин.

Може да забележите, че ако върху долната част на корема на нашия модел е поставена чиния, то няма да е плоско, тя ще се наклони към коремния си бутон. За да се получи тазът й, моделът ни е подхлъзвал бедрените си гъвкави мускули по начин, който ще попречи на свободното движение. Има твърде много наклон към цялата тазова структура.

Тази позиция може да изглежда позната. Много хора свършват тук, когато се опитват да правят упражнения като хрускам, или пилатесът се навива и вдига гръдния кош . Тази позиция прави по-трудно ставането и по-трудно да се работи на мускулите, които наистина искате да работите, като абсцеса.

3 - Спуснато тазобедрено подреждане потиска ефективното движение

Тазът на модела ни е прекалено настланен, за да може тя да се навие. Маргарит Огъл

Обърнете внимание на всички вас, които имат затруднения да направят Pilates roll-up! Тук, нашият модел се опитва да направи пилатес да се навие с прекалено набразден таз. Може да сте в състояние да видите маловажността му. Можете също така да си представите как практикуването на движещи се с талиен таз ще стимулира болки в гърба и други неефективни модели на движение в ежедневието.

Тук флексистите на тазобедрената машина на нашия модел се набиват в предната част на бедрото й при гърдите на тазобедрената става, тялото й е прекалено замесено и няма начин тя да изкара горната част на тялото си нагоре-нагоре с таза, степен. Не само това, но може би ще можете да си представите как упражняването на бедрените флексори може да накара краката да излитат - често срещан проблем при рол-ход. Нашият модел е отишъл до такава степен, че има проблеми с поддържането на паралелни крака, а краката й се търкалят настрани

Виждате ли как нашият модел изглежда почти компресиран, когато горната част на бедрото се среща с бедрото, а не дълго и отворена? Това, което искаме да видим тук, е таза, която естествено отразява леко удължаване и сплескване на гърба на нашия модел по пода, докато се подготвя да се търкаля - без да се стига до големия тафт и ханките.

Научете се да работите с разликите в изравняването на таза, за да се упражнявате сами: Практикувайте намирането на неутрално изравняване . След това отидете на ролката и да го направите без прищявка. След като коремът ви стане силен, той ще бъде много по-лесен, отколкото да се борите с хип-флексорите!

Благодарение на Сузи Хагга от Happy Cat Pilates за това, че е готов да покаже някои "погрешни" позиции.