Ползите от груповото изпълнение

Вземете мотивация и повече, като работите с другите

Бягането често се смята за соло спорт, но ти липсваш, ако винаги си удариш пътищата сам. Помолете някой да се присъедини към вас за бягство или да се запише за местен текущ клуб, отбор или благотворителна група, така че да можете да се насладите на следните предимства:

1 - Безопасност на първо място

Сам Диефуис / The Image Bank

Очевидно е много по-безопасно да се движи по двойки или с група. Трудно е да се изгубите, ако сте в група и дори да не сте направили грешен завой, вие се разхождате един друг, за да разберете как да намерите пътя си. Когато работите с група, е по-малко вероятно да се наложи да слушате музика, което означава, че няма да бъдете разсеяни или не можете да чуете коли или други опасности. И ако някой от групата е ранен или болен, винаги има някой, който да му помогне. Потенциалните нападатели също са по-склонни да ударят самотен бегач, отколкото са група.

Вижте също: Съвети за безопасност при движение

2 - Творческа стимулация

Някои хора предпочитат да бягат сами, за да могат да си измислят мислите и да направят някаква мозъчна атака. Но тичането в една група може действително да доведе твоите творчески сокове да текат дори повече, отколкото да текат соло, защото ти можеш да отхвърлиш идеите от други хора и да ги попиташ за обратна информация за проект или проблем, който тренираш.

3 - Повишаване на мотивацията

Кристофър Фучър

При групово изпълнение вие ​​получавате свой собствен личен отбор. Членовете на клубове и отбори, които се ръководят взаимно по време на състезания, се подкрепят един друг чрез дълги писти. Ще бъдете по-мотивирани да се придържате към обучението си, защото вие и вашите действащи партньори ще се държите отговорни. По-трудно е да се избута тренировка, когато знаете, че вашите съотборници ви очакват да се появи.

Също така вижте: Начини за подобряване на мотивацията

4 - Подобряване на ефективността

Снимка от Джон Фокс

Нека си го кажем: Всеки се радва на малко здравословна конкуренция. Когато работите с други, които ви насърчават да бягате по-бързо и по-трудно, е по-лесно да стигнете до следващото ниво. Когато тичате сами, може да се изкушите да скъсате тренировката си кратко, но опитвайки се да продължите с провеждането на приятели ви насърчава да направите това допълнително повтаряне на хълма.

5 - Предимства в кариерата

Култура RM Exclusive / Едвин Хименес / Гети

Докато някои сделки са запечатани на голф игрището, много важни бизнес разговори също са се случили между бегачите на пътя. Работейки с колеги, клиенти - дори и с шефа си - е чудесен начин да обединявате и изграждате професионалните си взаимоотношения по един непретенциозен начин. Срещането на нови хора чрез работа е също чудесен начин да разширите професионалните си кръгове и потенциално да откриете нова работа, да създадете нови контакти или да научите за други бизнес възможности.

6 - Скука в бюста

Въпреки, че понякога правя моето време, когато се движим сама, моята група работи много по-бързо. Трудно е да се отегчите, когато бягате с други хора. Също така сте по-склонни да изследвате нови маршрути за бягане, когато работите с група, което определено ще ви направи по-интересни.

Също така вижте: 6 начина да се разведете, когато бягате

7 - Смисъл на общността

Рони Кауфман / Лари Хиршовиц

Работата с група ви дава невероятно чувство за общност. Независимо дали сте състезателни заедно, доброволец на състезание или развеселявайки вашите съотборници, е забавно и възнаграждаващо да бъдете свързани с хора със сходни мисли и да сте част от нещо, което е по-голямо от вас. Наблюдателите наистина могат да се отнасят един към друг и поддържат един друг чрез стартиране на проблеми и триумфи.

8 - Разширен социален кръг

симфония

Всеки, който е работил с група, знае, че това е чудесна възможност да опознаете хора със сходни интереси. Много хора (включително мен) са срещнали съпруга, значими други или близки приятели чрез работеща група или клуб. Някои състезатели завършват да пътуват до целевите състезания с приятели, които са се срещали в тичащи клубове или благотворителни програми.

Също така вижте: Как да намерите романтика чрез бягане