8 начина да останеш мотивиран да тичаш

Подобрете вашето мотивационно движение

Поддържането на мотивацията ви е от решаващо значение за поддържане на навика ви. Опитайте някои от тези идеи, за да останете мотивирани да стартирате:

1 - Започнете своята собствена традиция

Кристиан Секулич / Вета / Гети изображения

Изберете една надпревара, която провеждате всяка година. Ще очаквате с нетърпение да тренирате и да участвате в състезанието и ще останете мотивирани да запазите живота си "жив". Опитайте се да накарате някои приятели или членове на семейството да направят състезанието с вас, за да можете да го направите ежегодно събитие.
Вижте също: Как да намерите местни пътни състезания

2 - Бъдете готови

С любезното съдействие на Amazon.com

Съхранявайте чанта, пълна с дрехи и обувки в колата. Ще бъдете подготвени да се възползвате от всяка неочаквана възможност да се кандидатирате. Дори ако можете да се движите само за 20 минути, някои тичане е по-добре, отколкото да не се изпълнява и това ще ви помогне да поддържате навика си .

3 - Изпълнение в понеделник

Когато планирам моите седмични тренировки, аз винаги се старая да се уверя, че ще получа тренировка или тренировка в понеделник. Защо в понеделник? Започването на седмицата с течение определя тона и модела за останалата част от седмицата. Започвате седмицата по начина, по който искате останалото.

Работа в понеделник също помага, ако знаете, че искате да получите в определен брой маршрути през седмицата. Това означава, че започвате седмицата с вече под колана си.

Усещането, че чувството за постижение толкова рано през седмицата ви дава тласък на мотивация и увереност, че можете да вземете през седмицата.

Също така, социалните събития са по-малко склонни да се появяват в понеделник вечер, така че плановете ви за вечерта не е вероятно да излязат от последната минута покана за вечеря. Можете да стигнете до фитнес залата, без да се чувствате, че сте изгубили нещо. И нека да се изправим пред това, в понеделник може да бъде стресиращо! Бягането е страхотно облекчаване на стреса и добър начин да ви помогне да се справите с предизвикателствата на новата седмица.

4 - "Приемане" на нов бегач

Снимка от Chase Jarvis

Винаги е мотивиращо и вълнуващо да наблюдавате някой, който е нов, да се интересувате и да се забавлявате за този спорт. Ако знаете някой, който иска да тича, но не знае как да започнете, предлагайте съдействие. Можете да му предоставите някои основни съвети за обучение и познания за екипировката и най-важното - много необходимото насърчение. Помислете дали да отидете на някои писти с този човек. Въпреки че тичането с него или нея може да не е предизвикателство физически за вас, виждането на спорта през очите на нов бегач ще помогне да подновиш мотивацията си.
Вижте също: 9 начина да помогнете на начинаещите бегачи

5 - Бягай на сутринта

Сняг бяга. Скот Олсън / Гети изображения

Всеки път, когато бягам сутринта , винаги се чувствам, сякаш спечелих няколко часа през деня. Обичам да не изпитвам натиск да бягам вечер, тъй като вече сутрин вече съм свършил моите мили. Намирането на време да тичаш вечер винаги става трудно, когато започнат да се появяват работа и домашни отговорности. Бегачите, които се движат по-рано през деня, са по-съгласувани с това, което вършат, отколкото онези, които се опитват да го направят по-късно.
Вижте също: Как да намерите повече време за изпълнение

6 - Направете почивка

Предоставянето на прекъсвания в обучението е важно, за да останете мотивирани и да предотвратите наранявания. За здравословно, последователно обучение, тялото Ви се нуждае от периоди на редовно възстановяване. Изградете дни на почивка в седмичния график и планирайте "седмици за възстановяване" (когато намалите общия си седмичен пробег) на всеки четири седмици. Също така, не забравяйте да работите с кръстосани тренировки, като ходене, колоездене или плуване, в тренировъчния график, така че да не се изгаряте (умствено и физически) от ежедневието си.

7 - Бъдете креативни

Планиране на хълма. Снимка от Дейвид Медисън

Ще се отегчите или изгорите, ако продължавате да правите едни и същи тренировки дни след ден. Променете траекторията си, като намерите някои нови маршрути на движение или добавите повторение на скоростта или хълма към тренировките си.
Вижте също: 6 начина да не бъдете мързелив бегач

8 - Поставете вдъхновението ви велико

Снимка с статив

Заобиколете себе си с напомняния и стимули, които ще ви вдъхновят да бягате. Например, поставете книги или списания върху масичката за кафе, направете една от вашите расови снимки скрийнсейвър на компютъра си или публикувайте мотивационни цитати на забележителни места като огледалото за хладилник или баня.