Тренировки за фитнес за седмица за абсолютни начинаещи

Ако сте начинаещ или дълго време, откакто сте работили, може би се чудите къде точно да започнете.

Колко кардио трябва да направите и какво да кажеш за силова тренировка? Как да се побереш всичко това, като избягваш да станеш твърде болезнено или по-лошо, да се нараниш?

Първата стъпка е да научите основните неща за това как да настроите тренировъчна програма. За щастие, не е нужно да го разберете сами.

Експертите вече са измислили най-важните компоненти за създаване на качествено рутинно упражнение и това включва фокусиране върху FITT

Фокусирайте се върху ... FITT

Принципът FITT ни ръководи в създаването на пълна тренировъчна програма, независимо дали правите сърдечно, силови тренировки или и двете. Използвайки този принцип, можете да манипулирате различните аспекти на тренировката си, за да правите промени, да напредвате до по-високи нива и да запазите нещата интересни.

Това са принципите, използвани при създаването на тренировките, изброени по-долу.

Ето принципите на FITT и как ги променяме по време на програмата:

Когато тренирате с достатъчна интензивност, време и честота, ще започнете да виждате промени в теглото, телесните мазнини, издръжливостта и силата. Когато тялото ви се приспособи към настоящите Ви нива FITT, е време да манипулирате един или повече от тях.

Както винаги, моля, променете тренировките така, че да съответстват на Вашето фитнес ниво, график и цели и да слушате тялото си. Ако се чувствате допълнително възпалено или уморено, вземете почивен ден. Ако смятате, че не сте оспорвани, увеличете интензивността, продължителността или честотата, за да работите по-усилено.

Тренировките са само предложения и няма да работят за всички, така че моля, модифицирайте ги, ако е необходимо, за да се поберат във вашето фитнес ниво , график и предпочитания.

Вашата първа седмица на тренировки

Ден 1: Кардио, Сила и Протегляне

Кардио тренировката тази седмица е с продължителност 25 минути, въпреки че, както вече споменахме, трябва да тренирате във вашето фитнес ниво.

Ако трябва да започнете с 10 или 15 минути, за да видите как се чувстват нещата, се чувствайте свободни да направите това.

Вие също така ще имате много основна тренировка за сила, която ще направите преди или след вашето кардио тренировка. Това е ваш избор .

Силата тренировка включва 2 серии от всяко упражнение с кратка почивка между сетове. Ако имате нужда от повече напътствия в тренировката за теглото си, научете повече за това как да изберете правилното тегло за повдигане .

Ще приключите с релаксиращ 5-минутен участък. Може да бъдете изкушени да го пропуснете, но стречингът е също толкова важен, колкото и кардио тренировката. Той улеснява напрежението и позволява на тялото ви да се върне към състоянието си преди физически упражнения.

Ден 2: Разходка и стречинг

Днес е нещо като ден за възстановяване и шанс да направите малко светло кардио. Докато структурираното упражнение е чудесно за вас, движението повече всеки ден може да допринесе за общото изгаряне на калории. Днес ще направите това и ще завършите със седнал участък за гърба, врата и раменете.

Ден 3: Сърдечно, сило и стречинг

Имате различна кардио тренировка днес, която включва някои светлинни тренировки интервал. Това включва ви тласка само малко от вашата комфортна зона, но не и далеч. Само достатъчно, за да започнете да тествате ограниченията си. Можете да направите това на всяка машина или дейност по ваш избор. Както и преди, вашата тренировка за сила остава същата като предишната тренировка и, разбира се, не забравяйте да завършите с опъване.

Ден 4: Активна почивка

Днес нямате нищо против програмата си, но се опитайте да останете активни, колкото можете, като си направите почивки, ходене, стречинг и движение. Някои идеи:

Ден 5: Разходки и стречинг

Отново днес е като активно възстановяване. Вие просто ще намерите време за разходка, всички наведнъж или разпространение през целия ден, а след това се простират.

Ден 6: Сърдечно, силово и стречинг

Вашите тренировки днес са същите като в първия ден. Ако се чувствате болезнено или уморени в този момент, може да искате да вземете допълнителен ден за отдих или само два дни на кардио тренировка и сила. Това е мястото, където експериментацията идва, докато разберете какво тялото ви може и не може да направи.

Оттук имате основна структура на седмична тренировъчна програма. Използвайте принципа на FITT за напредък от седмица на седмица, като добавите повече честота, по-висока интензивност, по-тежки тежести, по-дълги тренировки или различни видове тренировки.