Как и защо да се простирате като част от Вашата тренировъчна програма

Протягането е основен начин за подобряване на общата гъвкавост и обхвата на движение. Чрез включването на редовна програма за гъвкавост в рутинното упражнение ще:

Пълното разтегляне може да отнеме само 10 минути. Най-доброто време за разтягане е, след като се затоплите и мускулите са топло. Най-доброто време за изпълнение на вашата гъвкавост е след тренировка. Това е, когато мускулите са най-топлите и когато можете да използвате релаксацията. Фокусирайте се върху разтягане на мускулите, които използвате най-много по време на вашето специфично упражнение или спорт.

Правилната техника

Препоръчителни участъци

Удари на стрела: Седнете на пода с единия си крак право пред вас, а другия с крака (с подметката на крака, докосвайки вътрешната част на бедрото на изтегления крак).

Дръжте гърба си прав и се наведете напред от бедрата. Плъзнете ръцете напред към изпънатия си крак. Спрете, когато почувствате дръпване в кошарата. Задръжте за 15 секунди и повторете, докато другият е изтегнат.

Hip Flexor - Psoas Stretch : Легнете на гърба си. Наведете левия си крак и го донесете към вас. Хванете лявото си коляно внимателно с дясната си ръка и я издърпайте леко надолу и надясно, докато не усетите разтягане. Обърни главата си наляво. Правният ви крак трябва да остане равен на пода. Задръжте за 10 секунди и повторете с другия крак.

Нисък гръб: Поставете на пода с наклонени колене. Използвайте ръцете си, за да ги дърпате към гърдите си. Повдигнете главата и раменете си от пода, докато главата ви е на около шест инча от коленете. Прекоси глезените си. Внимателно се разклатете напред и назад в тази позиция за 30 секунди.

Постоянен Quad Stretch : Легнете отдясно на дясното коляно, наклонено под ъгъл 90 градуса. Огънете левия си крак и задръжте върху глезена с лявата си ръка. Внимателно издърпайте лявата си пета в лявата страна на задника. Веднага щом усетите опъване в левия си квадрат, бавно спускайте лявото коляно към пода зад дясното коляно. Задръжте за 15 секунди и повторете с другия крак.

Постоянно протезиране на телета : Застанете на една ръка разстояние от стената с краката си рамо ширина един от друг. Плъзнете левия крак назад приблизително 18 инча, като държите коляното прави и с двата ток плоски на пода. Наведете дясното си коляно и бавно преместете таза напред, докато усетите разтягане в телето и Ахил на левия крак. Задръжте за 15 секунди и повторете с другия крак.