Дали метаболизмът определя телесното тегло?

Това ли е вашият метаболизъм? Ето връзката между метаболизма и телесното тегло.

Когато хората говорят за изливане на килограми, те често могат да говорят за метаболизма и теглото. Изгаряте калории по различен начин от човека, който седи до вас, а метаболизмът е от основно значение за причината.

Как да спечелим тегло? Как да отслабвам?

Енергийният баланс е сложен процес, който се състои от много фактори. Дали ние печелят, губим или поддържаме телесно тегло до голяма степен зависи от три неща:

Какво представлява метаболизма? Как се свързват метаболизма и теглото?

Метаболизмът описва физическите и химическите процеси, които се случват естествено в нашите тела, за да поддържат живота. Този процес осигурява и необходимата енергия за възстановяване на тъканите, храносмилане, дишане, мислене, смях, активност и т.н. По време на този процес някои от хранителните вещества, които консумираме, се разграждат и се движат около тялото, за да осигурят енергия, синтезирани), за да помогне за изграждането на нови клетки.

Метаболизмът обикновено се измерва в калории. Има някои средни калории, които се основават на телесното тегло и нивото на активност на човека, но метаболизмът на всеки човек е различен. За да управлявате телесното тегло и да имате достатъчно енергия за упражнения, е полезно да разберете уникалните дневни калорични изисквания.

Тези различни изисквания могат да бъдат разделени на:

 1. Метаболитна скорост на почивка
  Освен ако не сте олимпийски или професионален спортист или постоянно тренирате, около 70% от калориите, които изгаряте всеки ден, се използват за поддържане на основните жизнени процеси, споменати по-горе. Това се нарича Вашата метаболитна скорост на почивка (RMR). RMR е броят на калориите, които тялото ви ще изисква, за да остане жив, ако просто седнете на дивана по цял ден.
 1. Изисквания за калория на дейността
  Ако не просто седнете на дивана по цял ден, ще изгорите допълнителни калории чрез движение, активност и упражнения. За много от нас това съставлява около 30% от нашите общи дневни калорийни разходи.

Какво определя спиране на метаболизма?

Метаболизмът и дневните калорични нужди обикновено се определят от:

 1. Генетика - Някои хора естествено имат по-висок метаболизъм.
 2. Възраст - След 40-годишна възраст метаболизмът намалява с около 5% на всяко десетилетие.
 3. Пол - Мъжете са склонни да изгарят повече калории от жените.
 4. Височина - По-високите хора са склонни да имат по-висок метаболизъм, отколкото по-късите индивиди.
 5. Състав на тялото - Хората с повече мускули или повече телесно тегло имат по-висок метаболизъм за почивка, отколкото тънки хора.
 6. Дейност - Колкото повече се движите, толкова по-висока е вашата RMR.
 7. Околна среда - Температурни екстремуми също могат да повлияят на RMR Зимните спортисти , например, изгарят повече калории, като упражняват при ниски температури.

Как измервате почивка на метаболитния процент?

Нашият ходещ обект има калориен калкулатор на ден, който предоставя оценка на RMR и калории на активност. Някои спортисти избират по-прецизно измерване с непряка калориметрия, използвайки метаболитен анализатор, но повечето оценки за RMR се оказват много близки до резултатите, получени при по-специфични тестове.

Какво представлява метаболизмът на упражненията?

Точно както всички ние имаме малко по-различен метаболизъм за почивка, всички ние имаме различно физическо натоварване (EMR). Имаме различни енергийни нужди по време на определени форми на упражнения и отговаряме по различен начин с различна интензивност и продължителност. За спортистите, които се опитват да спестят енергия, както и тези, които се опитват да изгорят повече калории , е полезно да знаете метаболизма на вашето тяло. Чрез познаването на Вашата EMR можете да персонализирате Вашата тренировъчна програма, за да подобрите производителността, да отслабнете, да запазите енергията и да предотвратите прекомерни тренировки или хронични наранявания.

Как измервате скоростта на движение на метаболизма?

Повечето упражнения за метаболизиране на упражненията измерват VO2 , VCO2 (обем на изпускания въглероден диоксид) и сърдечната честота при различни интензивност на упражняване.

Резултатите могат да помогнат на спортиста да определи оптималното темпо на събитие или оптималното изгаряне на калории за отслабване.

Тези тестове стават все по-чести в местните фитнес центрове за фитнес и здравни клубове. Ако проявявате интерес към провеждането на метаболитен тест за физически упражнения, обърнете се към местната клиника по спортна медицина или към фитнес центъра. Един от водещите производители на VO2 тестово оборудване и протоколи, New Leaf, предоставя и онлайн база данни за техните оторизирани партньори. Трябва само да въведете пощенския си код и да разберете кой, в близост до вас, предлага това тестване.

Имайте предвид, че дори ако знаете всички статистически данни и данни за индивидуалния си метаболизъм в покой и по време на тренировка, единственият реален начин да получите в отлична форма, да отслабнете и да изградите мускули е все още с подходящо обучение и основно спортно хранене .

източник

Упражнението засяга метаболизма на почивка ?, Американски колеж по спортна медицина, ACSM Fit Society Society, лято 2004.

Американски колеж по спортна медицина, "Енергийни разходи при различни начини на упражняване", юни 2002 г.