Тегло тренировъчни упражнения за гребане, каяк и кану

Вземете Fit за водни спортове

Водните спортове, като гребане, каране на кану и каяк, изискват високо ниво на технически умения, горна част на тялото и здравина на ядрото и дори издръжливост в зависимост от разстоянието на състезанието или състезанието.

В крайна сметка, обучение за водата е необходимо за усвояване на основите и подобряване. След като е постигнато определено ниво на умения и фитнес, тренировката за теглото във фитнес залата или другаде може да бъде полезна, за да се подобри общото представяне.

Естествено, може да се наложи да включите и аеробно кондициониране извън водата.

Предупреждение за нараняване

Състезателите на плавателни съдове са склонни към наранявания на раменете и гърба, поради повтарящата се природа и често изискващи екстремни диапазони на движение. Тегло обучение на горната част на тялото може да бъде полезно, но трябва да се внимава да не се влошава или да започне прекалено голяма вреда на тези области на тялото. В същото време, разумното използване на силови тренировки може да помогне за предпазване от такива наранявания. Това е въпрос на фина настройка. При всякакъв признак на болка в ставата, по време на или след упражнения като преси, издърпвания или редове, преустановете това упражнение и се консултирайте с треньор по сила и подготовка или физически терапевт или лекар, в зависимост от тежестта.

За програмата за гребане и каяк

Най-добрите програми винаги са специфични за съвременната фитнес, цели и достъп до ресурси и треньори. Личен треньор или треньор винаги може да предостави по-конкретна и целенасочена програма.

Освен това, обучението за по-къси събития на мощ и сила ще се различава естествено от издръжливост.

Ако сте нов за тренировка за тренировка, потърсете принципи и практики с начинаещи ресурси .

Винаги се загрявайте и охлаждайте преди и след тренировка. Медицинският клирънс за упражнения винаги е добра идея в началото на сезона.

Сила и мускулна програма

Като започнете, ще изградите сила и мускули. Акцентът е върху повдигане на умерено тежки тежести, за да се тренира нервната система във връзка с мускулните влакна, за да се движат по-големи товари. Хипертрофията, която изгражда размера на мускулите, не означава непременно сила, въпреки че в тази фаза на основаването някои мускулни структури също ще ви обслужват добре за развитие на силата.

Силата ще бъде основата за следващата фаза, която е развитието на властта. Захранването е способността да се движат най-тежките товари в най-кратки срокове. Силата е основно продукт на сила и скорост. За гребане може да означава по-добър старт или по-ефективен спринт на финалната линия. По време на състезателния сезон малко по-леки натоварвания и по-бързо изпълнение на асансьорите, за да се подчертае развитието на мощността.

Време на годината: Целогодишно
Продължителност: 12 седмици, почивка за 2 седмици, продължаване с по-леки натоварвания и по-бързо изпълнение по време на състезателния сезон.
Дни на седмица: 2-3, с поне един ден между сесиите
Повторения: 8-10
Задава: 2-4
Почивайте между групи: 1-2 минути

Упражнения

По-долу е даден списък на връзките към различни тренировки за тренировки, полезни за спортове за плавателни съдове:

Посочва забележка