10 съвета за здравословно хранене на бюджет

Здравословно хранене с бюджет не трябва да бъде трудно. Всъщност, след като развиете навика да пазарувате и да приготвяте вкусна, прясна храна, може да не се връщате отново в пакетирани, преработени или бързо хранене. За спортиста с бюджет, следните съвети могат да ви помогнат да направите по-добри, по-евтини ястия, които вкусват страхотно и подреждат талията, заедно с сметката си за храна .

1 - Пийте повече вода и по-малко от всичко друго

Култура RM / Rimagine Group Limited / Предмети / Гети изображения

Освободете сода, сокове, соеви латети, алкохол и фантастични енергийни напитки в полза на водата и ще направите огромна пропаст в бюджета си за хранителни стоки и вероятно ще подобрите здравето си в процеса. В зависимост от това къде живеем, повечето от нас не трябва да плащат за питейна вода и можете да го направите по-интересен с резена пресни плодове и билки.

2 - Купете повече замразени зеленчуци

Замразените зеленчуци могат да бъдат толкова питателни, колкото и много пресни зеленчуци, защото са замразени малко след като са били взети. В някои случаи и особено през зимните месеци замразеното може да бъде още по-свежо от това, което ще намерите в местния магазин за хранителни стоки - в края на краищата, колко време изтече между зеленчука, който сте взели, и го консумирате? Най-добрият избор на замразени зеленчуци включва броколи, грах, моркови, спанак и смесени зеленчуци за следващата ви разбърква.

3 - Купи достатъчно, за да има остатъци

Едномаслени ястия, като супи, супи и ястия, приготвени у дома със свеж или замразен зеленчук, постно месо, тофу, зехтин и пресни подправки, са задоволителни и евтини ястия, които изминават дълъг път. Опаковайте остатъците за обед на следващия ден или ги замразявайте, за да ги консумирате винаги, когато се появи желание.

4 - Инвестирайте в контейнери за многократно съхранение на храни

Ако има една област, в която да инвестирате, това може да ви помогне да спестите пари и да ядете здравословно, това може да стане чрез закупуване на качествени контейнери за съхранение на храни за многократна употреба. Различни размери и форми, които са безопасни за микровълни и са лесни за опаковане и носене, увеличават вероятността да донесете здравословни закуски и ястия с вас. Опаковането на остатъците предишната вечер или правенето на няколко обяда наведнъж ще ви помогне да контролирате размера на порцията и ще ядете прясно за по-малко.

5 - Подкрепете пазара на местния фермер

Не само ще подкрепяте местната икономика, но ще намерите висококачествени, свежи плодове и зеленчуци през сезона, които често са органични. Местните фермери често могат да осигурят по-добра цена, защото имат по-малко режийни разходи и транспортни разходи. Говорете с производителите, научете се за тяхната продукция и любимите начини за приготвянето им и можете да намерите някои нови любими рецепти и здравословни ястия.

6 - Отдайте закуска на зърнени култури

Закуската на зърнени храни не само е скъпа, но повечето предлагат малко хранене за бука. И въпреки че етикетът може да каже, че има 12 порции, знаете ли някой, който успява да яде само "една порция" зърнени храни наведнъж? Вие сте много по-добре с домашно овесена каша или просто твърдо сварено яйце с плодове и цели зърна тост.

7 - Лимитирани преработени, пакетирани и еднократно сервирани храни

Може да е малко повече работа първоначално да направите своя сандвич, супи или салати, но усилието ще ви спести големи пари. Цената, която плащате за един или два пакетирани сандвичи в деликате, може да закупи фиксиращите приспособления за домашен обяд на седмица. Освен това, вие контролирате това, което поставяте в него и в резултат имате сандвич, който обичате.

8 - Изрежете енергийните барове и напитки

Енергийните барове и напитки могат да бъдат удобни и гъвкави, но те са скъпи и могат лесно да бъдат заменени от по-евтина "истинска храна". Помислете за заместители: ябълка, банан, шепа сушени плодове и ядки, около 3 смокини newton или сандвич с риба тон или сирене и домат. Измийте го с вода и сте напълнили енергийните си магазини и си спестил пари.

9 - Яжте по-рядко

Храненето е не само скъпо, но често и нездравословно. Ресторантската храна често е пълна с мазнини и калории, скрити в сосове, масла и масло. И докато обяда за бързо хранене може да изглежда бързо, удобно и евтино, липсата на хранителна стойност е реалната цена, която ще платите.

10 - Предложения за споделяне

Ако искате да хапнете или да имате начин на живот, който включва посещение в ресторанти, не е нужно да се отказвате, за да спестите пари. Но помислете за това, което поръчвате и колко консумирате при едно хранене. Повечето ресторантни порции са масивни и много повече, отколкото трябва да консумираме. Но с лице към него, ние сме склонни да ядем това, което е пред нас, а когато вечеряме, това означава, че обикновено преяждаме. Защо да не обмислите споделянето на вход? Китайската, тайландската и италианската кухня са идеални за споделяне. Друг начин да се изявите и да спестите пари е да се възползвате от щастливите менюта, когато същото ядене е наполовина.