Топ 5 важни причини да прескочите тренировката си

Омраза чувство виновен за прескочите тренировка? Лесно е да се чувстваме така, когато използваме обичайните извинения като прекалено уморен или прекалено зает, твърде гладен или просто немотивиран . Тези винаги изглеждат като добри оправдания по онова време, но вината обикновено започва да пълзява скоро след вашето решение да пропуснете тренировката си . Чувствате се виновен, защото знаете, че тези оправдания просто не преминават. В края на краищата има много хора, които упражняват точно сега, които успяват да работят около същите тези препятствия.

Така че, има ли някога време, когато трябва да пропуснете тренировката си? Време, когато можеш да направиш това без вина? Абсолютно.

1 - Ти си болен

Катлийн Финлай / Източник на изображението / Гети изображения

Да бъдеш болен е голямо извинение да пропуснете тренировката си, особено когато:

Ако енергията ви е добра и симптомите ви са над врата, лека или умерена тренировка може да ви накара да се почувствате по-добре, но не се чувствайте зле, ако я пропуснете. Понякога е по-добре да си вземете почивен ден.

| Повече ▼

2 - Ти си толкова възмутен, имаш нужда от кран да излезеш от леглото

Ако някога сте го прекалили до точката на близка парализа на следващия ден, вие знаете усещането. Дори преобръщането в леглото може да предизвика изземване на цялото тяло и дори не искате да мислите за това, което се случва, когато опитате да се изправите.

Можете да очаквате известно болезненост всеки път, когато опитате нещо ново или да се върнете към упражнения след почивка, но не трябва да сте толкова възпалени, че едва може да повдигнете четка за зъби, нито да бъдете болезнено всеки ден .

Ако сте толкова болезнено, вероятно не трябва да ви убеждавам да си направите почивка, но хардкорците често се нуждаят от напомняне, че понякога почивката е най-доброто, което можете да направите, особено ако:

Може дори да откриете, че болката се влошава около втория ден след тренировката. Ако това се случи, експертите обикновено препоръчват почивка или тренировка с по-нисък интензитет за 1-2 дни. Можете също да правите упражнения, които не включват болезнените мускули, ако наистина искате да получите някакво упражнение.

| Повече ▼

3 - Вашият лекар казал

Когато видите вашия лекар, нека той или тя знае, че имате някои конкретни въпроси за вашата ситуация, като например:

Клиентите ми често приемат копия от нашите тренировки, така че лекарят да може да ги преодолее и да се оправи. И ако лекарят ви каже, че няма тренировка, без значение колко въпроси зададете, вероятно има много добра причина да следвате този съвет.

| Повече ▼

4 - Вие сте Hungover

Твърде Хунговър. Каяймадж / Пол Брадбъри / Гети изображения

Можете ли наистина да изпотявате токсините след една нощ на пиене? За съжаление, това би било не. Вашето тяло има много усъвършенствана система за отстраняване на токсините и обикновено включва вашия черен дроб, който отстранява тези токсини и ги избавя от отпадъците.

Изпотяване наистина не се отървете от нищо. Всъщност точката на изпотяване е да те охлади, а не да ти помогне да се отървеш от махмурлука. Проблемът с махмурлук е, че сте:

За да останете хидратирани по време на тренировка , трябва да започнете на десния крак, което означава около 2 големи чаши вода няколко часа преди да тренирате и след това от 8 до 10 унции преди тренировката и след това. Вероятно ще ви трябва дори повече, ако наистина сте завързали.

| Повече ▼

5 - Ти си лишен от сън

Лишените от сън. Крис Убах и Ким Розер / Гети изображения

Ако сте човек, който е лишен от сън, вероятно сте използвали упражнения, заедно с много кофеини , за да увеличите енергията си. Това е добре от време на време, но ако страдате от дългосрочно лишаване от сън, тези тренировки са само временна помощ за по-сериозен проблем.

Когато страдате от хроничен недостиг на сън, преживявате:

Понякога наистина имате нужда от сън повече, отколкото трябва да тренирате.

Източници:

Nielsen, H. Упражнение и имунитет .

Cheung K, Hume P, Maxwell L. Закъсняло възпаление на мускулите. Спортна медицина. 2003; 33 (2): 145-164.