Обща тренировъчна програма за смесени бойни изкуства

Успешното смесено бойно изкуство изисква комбинация от скорост, сила и сила. Насипно състояние също може да бъде предимство, в зависимост от теглото класификации.

Тегло обучение или съпротива обучение, използвани интелигентно, могат да бъдат използвани за подобряване на тези атлетични характеристики. Тъй като всички атлети имат индивидуални нужди, генерична програма, подобна на тази по-долу, ще трябва да бъде променена за стила на бой, възраст, цели, налични съоръжения и така нататък.

Въпреки това, тук е програма за тежести, която започва, която можете да използвате, за да се запишете за борба с бойни изкуства.

Обща подготовка

Общата фаза на приготвяне трябва да осигури цялостно подхранване на мускулите и здравината. Ако се подготвите на сезонен принцип, това ще бъде използвано в ранния период. Ако вашият спорт няма сезони, то просто напредвайте през тренировъчните фази един след друг.

Като общо правило и за всички следващи програми, не правете тренировки преди сесия за тренировки за борба. Направете ги по-късно в деня, след като работят с пръстени, или доста преди, или в отделен ден, ако е възможно. Нищо, което правите, не трябва да ограничава способността ви да практикувате действителните технически умения за борба с вашия спорт, в средата, в която обикновено се конкурирате.

Специфично приготвяне

В тази фаза ще се съсредоточите повече върху развитието на силата и силата. Това е периодът до началото на състезанието.

Конкурентна фаза

Целта на тази фаза е поддържането на сила и сила. Трябва да доминира обучението на пръстена и конкуренцията. Преди началото на състезанието, направете 7-10 дена почивка от тежката работа в края на конкретната подготовка, като същевременно поддържате работата си с пръстени. Теглото обучение в конкурентната фаза трябва да играе основно роля за поддържане.

резюме