Рокля право за зимни упражнения с тези съвети за настилката

Научете най-добрия начин да слоете дрехите си за упражнения в студено време

Студеното време не трябва да ви спре от упражненията на открито , но е важно да се обличате за условията. Ако искате да се възползвате от удоволствието от зимната тренировка, ученето как да се обличате за него ще ви помогне да се чувствате топло и комфортно, докато се снабдите с чист въздух и поддържате фитнес.

Как да слой облекло за студено време Упражнение

Най-добрият начин да останете топъл и сух по време на тренировки със студена атмосфера е да научите как правилно да слоете дрехите си.

Чрез носенето на дрехи в определена комбинация от слоеве, ще регулирате по-лесно телесната си температура, ще държите влагата далеч от кожата си и ще останете топла и суха, докато работите с пот.

Слоевете, които носите за дадена дейност, съответстват на времето, нивото на активност и личните ви предпочитания. Съществуват по същество три слоя, които трябва да се вземат под внимание, като всяка от тях има специфична функция:

  1. Основният слой : превръща влага и изпотяване далеч от кожата ви, за да ви топли и сухи.
  2. Средният слой : изолира и поддържа топло
  3. Външният слой : позволява влагата да избяга, докато блокира вятъра и отблъсква водата.

Базовият слой

Основният слой е в контакт с кожата ви. По-добре е да държите здраво и сухо. Полипропилен, коприна, полиестер, Thermax, Thinsulate и вълна са добри избори Избягвайте памука, защото улавя влагата, така че той остава мокър и черпи топлина от вас.

Базовите слоеве се предлагат в различни тегла (леки, средни и тежки). Изберете теглото въз основа на външната температура и нивото на активност. По-лекото тегло е по-добро при wicking, тежката маса има повече изолация.

Средният слой

Средният слой осигурява изолация. Тя трябва да е малко по-свободна от основния слой, но за да функционира правилно, трябва да поддържа контакт с основния слой.

Средните слоеве също носят влагата от основния слой към външния слой. Обикновен материал за средни слоеве включва: полиестер, вълна, вълна и по-нови синтетични / естествени смеси. Много от средните слоеве на облеклото имат екстри, като ями ципове, дълги фронтални ципове, регулируеми маншети и яки.

Външният слой

Външният слой блокира вятъра и позволява влагата да избяга. Типичните външни слоеве включват черупки от Gore-Tex или подобен материал. Екстри, като ципове, глезени ципове (за панталони) и разнообразие от опции за вентилация са стандартни. Външните слоеве също трябва да са достатъчно здрави, за да издържат на сълзи и ожулвания. Другите по-малко високотехнологични опции могат да включват материали, устойчиви на вятър, или водоустойчиви тъкани.

След като имате план за наслагване, можете да настроите температурата си, като премахнете или добавите слоевете според нуждите си.

Друг накрайник за поддържане на живота на дрехите ви е да следват инструкциите за грижа на артикула. Синтетичните, технически тъкани трябва да се почистят правилно, за да се избягват, изолират и отблъскват водата. Специалните продукти за почистване могат да възстановят свойствата на втриване и водоотблъскване, ако е необходимо.

Глава, ръце и крака

След като ядрото ви е покрито, трябва правилно да се обличате крайниците си.

Носете шапка, ръкавици, ръкавици, чорапи, обувки или ботуши, които съответстват на вашите дейности и метеорологичните условия. За да се охладите, ако прегреете, често можете да отстраните шапката или ръкавиците си. Имайте предвид, че тъканите, блокиращи вятъра също са важни за шапките и ръкавиците. Въпреки че руното е топло, то не осигурява защита от вятъра.

Правилното наслояване, заедно с хранене за упражнения със студено време , не само ще ви накара да се чувствате по-комфортно по време на зимната активност, но също така ще ви държи в безопасност.