Трябва ли да упражнявате с махмурлук?

Пиенето прекалено много вероятно е нещо, което повечето от нас са направили поне веднъж или иначе и в деня, след като ви оставя уморен, засрамен и, разбира се, ужасен.

Несъмнено сте чували за каквато и да е бройка "лекари" за махмурлук, а една популярна е, че можете да изпотявате махмурлук с добра, упорита тренировка.

Наистина няма твърди доказателства, че упражненията могат да помогнат, но дали решите да тренирате може да зависи от редица фактори.

Така че, трябва да опитате да ударите фитнес залата или просто да вземете допълнителен ден за почивка? Ето някои неща, които трябва да помислите преди тренировката.

Какво е Hangover?

Ако някога сте имали махмурлук, знаете го от момента, в който се събудихте. Само някои от неприятните симптоми включват:

Знаете какво причинява махмурлук: твърде много алкохол и колкото повече пиете и колкото е по-евтино алкохола, толкова по-дълго ще бъде вашият махмурлук. Това също зависи от това дали сте работили за престояване хидратирани с вода в даден момент през нощта.

Вероятно има толкова много лекове за махмурлука, колкото и напитки в света. Разбира се, питейната вода е най-важното нещо, което трябва да направите, и има известна истина за идеята, че яйцата, бананите и плодовете също могат да помогнат да се допълнят хранителните вещества, които алкохолът е откраднал от тялото ви.

И тогава започваме да тренираме. Можеш ли да изпотиш тренировка? Дори ли е добра идея да опитате? В зависимост от дълбочината и болката на махмурлука упражнението може да не е най-добрата идея.

Упражнение с махмурлук

Разработването, когато сте ужасен, може да звучи като добра идея, но може би това е най-лошото нещо, което може да направите, особено ако сте имали много за пиене предишната нощ и все още не сте започнали да рехидратирате.

Някои от най-големите проблеми:

Нежни треперещи тренировки

Това не означава, че не можете да направите нищо. Всъщност нещо нежно може да бъде точно това, от което се нуждаете, за да се почувствате малко по-добре, след като стомахът ви се е установил.

Вместо хардкор тренировка, опитайте да пиете много вода, да ядете здравословна храна и да се придържате към по-леки тренировки като стречинг или йога. Някои от тези тренировки могат да успокоят вашето тяло:

Ако решите за по-тежка тренировка, помислете дали да правите нещо по-късно в деня, в който сте се възстановили и да обърнете внимание на това как се чувствате.

Може да се почувствате по-задушни или уморени след една нощ на пиене, което може да повлияе на вашата тренировка.

> Източник:

> Verster JC. Алкохолът махмурлук - озадачаващ феномен. Алкохол и алкохолизъм . 2008; 43 (2): 124-126. Дой: 10.1093 / alcalc / agm163.