Научете истинската истина за изпотяване на токсините в горещата йога

Дали претенциите за ползи за здравето задържат вода?

Може да сте чули, че можете да "изпотявате токсини", като правите Bikram йога или други стилове на гореща йога. Всъщност терминът стана толкова популярен, че мнозина започнаха да приписват практиката на медицински облаги, които може би не са там.

Разбиране на пот и детоксификация

Вашето тяло е сложна малка единица със собствена система, за да се отърве от неща, които не може да използва или не се нуждае.

Ние наричаме тези неща като токсини.

След разграждането им в черния дроб, токсините в кръвта или жлъчката ни се филтрират чрез бъбреците или червата и се екскретират от тялото в урината или изпражненията. Въпреки това, което някои може да ви кажат, потта наистина не е част от уравнението.

Функцията на пот е да охлади тялото надолу, когато е прегрято. Това може да се случи по време на напрегната активност, когато сте прекалено сушени или в особено горещ летен ден. В крайна сметка, причината за потта не оказва влияние върху съдържанието му, поне не по начини, считани за полезни.

Потта се състои основно от вода и следи от урея, млечна киселина и минерали. С изключение на водата, никой от тези продукти не се екскретира в количества, които да променят или подобрят метаболизма на организма. В противен случай прекомерната загуба на течност чрез пот може да бъде вредна, ако не бъде лесно заменена.

Дори и натрийът, екскретиран в пот, се абсорбира толкова бързо през епителните натриеви канали на кожата, че не прави нищо за промяна на нивата на натрий в кръвта ни.

Намаляване на екологичните токсини

Нашето тяло е изложено на всички видове токсини всеки ден, включително замърсяване и пестициди във въздуха, консерванти в храните, които ядем, както и детергенти и козметика, които поставяме на кожата си. Дали тези неща са лоши за тялото? Вероятно.

Но за да се предположи, че упражнението, базирано на пот може да смекчи тези ефекти, е неоснователно.

Това предполага, че можете да предприемете действия срещу нещо, което трябва да сте избягвали на първо място. Вместо да се опитвате да "изпотявате" химикалите, на които сте изложени, минимизирайте експозицията си, като ядете здравословна храна, използвайте естествени почистващи средства и четете етикета на всеки продукт, който планирате да поставите върху или в тялото си.

Предимства на изпотяване в гореща йога

Когато става дума за "изпотяване на токсини" в гореща йога класа, много хора ще го направят при презумпцията, че могат да се отърват от мартини от миналата нощ или от чинията с пържени картофи, които знаеха, че не би трябвало да ядат. Истината е, че докато йога няма да ви помогне да изпотявате тези неща, практиката все пак може да предложи ползи.

Само физическото упражнение ще помогне да изгорите част от мазнините, които сте консумирали. Въпреки това, фактът, че температурата е била повишена в горещ йога клас, не означава, че ще изгаряте повече мазнини. По-скоро това е прост акт на упражняване - излизане от вашия стол и изработване - което помага за изгаряне на мазнини, независимо от температурата на околните.

С това се казва, изпотяване по време на гореща йога (или всяка друга форма на интензивно физическо натоварване) може да ви помогне да детоксикарате, като изисквате да пиете повече течности. Чрез пиене на много вода , вашите стомашно-чревни, уринарни и сърдечно-съдови системи ще работят много по-добре, естествено ще детоксикират тъканите и клетките и ще изчистят отпадъците по-лесно от тялото.

Другите предимства на горещата йога включват:

> Източници:

> Ханукол, I .; Boggula, V .; Vaknine, H. et al. "Експресия на епителните натриеви канали (ENaC) и CFTR в човешкия епидермис и епидермалните придатъци". Histo Cell Biol . 2017; 147 (6): 733-48. DOI: 10.1007 / s00418-016-1535-3.

> Yokozeki, H .; Muroto, H .; и Katayama, I. "Изследване на изпотяване". Skin Pharmacol Physiol. 2016; 29 (5) 231-80. ISSN: 1660-5527.