Защо не сте мотивирани да упражнявате?

Тайните на мотивацията за упражнения

Ако следвате новините за здравето и фитнезата в наши дни и постоянният фокус върху затлъстяването, може да получите усещането, че правите всичко погрешно. Седите цял ден на компютъра - погрешно! Ти караш навсякъде, вместо да ходиш - грешно! Гледате прекалено много телевизия, не вземайте стълбите достатъчно, не упражнявайте достатъчно - списъкът продължава и продължава. Оказва се, че седенето е станало толкова опасно, колкото шофирането без предпазен колан, но все пак повечето от нас прекарват времето си.

Ясно е, че нашият заседнал свят не изисква голяма активност, но ние се нуждаем от тази дейност, за да останем здрави и да отслабнем. И така, как можем да направим упражнението по-естествена част от нашия живот? Първата стъпка е да разбера какво наистина стои зад нашето бездействие.

Какво ви спира от упражнението?

Всички сме запознати с най- често срещаните причини , които не упражняваме - сме твърде заети, прекалено уморени, твърде скучни и объркващи и т.н. Но дали са тези причини или са оправдания? Можем да кажем, че сме прекалено уморени или заети, но истинските причини, които не упражняваме често, са малко по-дълбоки.

1. Не сме свикнали да сме активни . За много хора структурираното упражнение е нещо, което никога не е трябвало да правят преди това. В резултат на това упражняването в вече натоварен график често се случва като посещение на неочакван (и нежелан) гост. Трябва да пренаредите графика си, за да приберете този гост, причинява стрес, безпокойство и дори безжалост.

Често се чувстваме, когато разберем, че започването на тренировъчна програма може да изисква значителни промени в начина, по който живеем и да планираме нашето време.

2. Днешният свят не изисква толкова движение . Начинът, по който живеем сега, не ни предоставя много възможности да се движим - не е нужно да действаме, за да правим нещата.

Ако идвате от активно семейство и успеете да останете активни през годините, може да нямате толкова много затруднения. Но ако нямате тази фондация, сега виждате колко е трудно да се упражнявате след години на неактивност.

3. Ние виждаме упражнението като лукс . Знаем, че упражняването е необходимо за добро здраве , качество на живот и управление на теглото. И все пак, дори и с експерти, които ни питат, на практика ни молят да упражняваме (и разширяваме дефиницията на упражнението толкова много, че сега домашните работи се считат за упражнения), ние все още се опитваме да намерим начин около него. Независимо дали става дума за хапче, диета, притурка или пластична хирургия, твърде много от нас все още мислят, че можем да се възползваме от всички предимства на упражненията, без всъщност да се налага да го правим.

4. Преглеждаме упражнението като безсмислено или трудно . Какво мислите, когато мислите за упражнения? Да караш неподвижен велосипед на никъде, очи да се върти в главата ти от скука? Или може би сложна аеробика класа, в която се препъваш над краката си? За съжаление, твърде много от нас виждат упражнения (или поне това, което сме определили като упражнения) като нещо негативно. Това е скучно, безсмислено, трудно, повтарящо се ... попълнете празното и вероятно сте го помислили. И ако това е начина, по който виждате упражнения, чудно ли е, че не искате да го направите?

5. Последствията не са незабавни . За повечето неща в живота има непосредствени последици, ако не вършим това, което трябва да направим. Но какво ще стане, ако не упражнявате? Обикновено нищо. Поне не, веднага. Дори да знаем, че възможните последици (като наддаване на тегло, сърдечно-съдови заболявания, диабет, рак) не са достатъчни, за да ни накарат да вървим, защото е трудно да се тревожим за нещо, което не се е случило или никога не може да се случи, нали?

Направете ли някоя от тези идеи с вас? Ако е така, може да се чудите дали дори е възможно да намерите мотивацията за упражняване. Добрата новина е, че дори малка промяна в начина, по който мислите за упражнения може да промени.

Мотивацията не е нещо, което се случва само с вас, а нещо, което създавате за себе си. Упражнението може да бъде всичко за движението на тялото, но няма да стигнете никъде, докато не преместите ума си първо. Преодоляването на вашите умствени пречки може да отвори вратата за нови идеи и нови нагласи.

1. Приемете факта, че трябва да упражнявате . Ако прекарвате по-голямата част от времето си на седене и искате да отслабнете и да станете здрави, упражненията са задължителни.

Нищо, без хапче или диета или хирургическа процедура може да заеме мястото на активност. Осъществяването на мир с този факт често го прави малко по-лесно и добрата новина е, че изборът ви изобилства. Упражнението не трябва да се случва във фитнес залата или да отнеме часове от вашето време. Знаейки, че можете да създадете свой собствен учебен опит, може да ви помогне да станете и да се движите.

2. Потвърдете начина си на живот . В миналото имахме повече причини да се движим. Трябваше да отрежем собствената си трева, да измиваме съдовете си на ръка, да ходим и да ходим от училище през осем метра сняг нагоре и в двата посоки - уви, това е моята баба. Въпросът е, че нещата днес са различни и не можем да се върнем към миналото. Повечето от нас няма да се отърват от нашите компютри, телевизори, коли и мобилни телефони и това не е непременно отговорът. В крайна сметка тези неща са полезни и важни за нас. Но тези неща могат да допринесат за нашите здравословни проблеми, ако ги оставим да поемат.

Признаването на отговорността, както и нуждата от намиране на равновесие ви приближават една стъпка до промяна в начина, по който живеете.

3. Направете упражнение означава нещо за вас . За много хора упражнението е средство за постигане на краен резултат - начин да отслабнете и да получите това перфектно тяло ... или поне по-добро, отколкото сега.

Бъдещите цели са хубави, но има и друга част от уравнението, което, когато липсва, прави упражнението трудно да се придържа към: Цел. С други думи, вашите тренировки трябва да имат стойност, независимо дали някога сте достигнали желаната цел. Винаги работим за някакво бъдеще, нематериалното нещо не е достатъчно - имаме нужда от това да означава нещо сега.

И така, какво означава упражнение за вас, освен начин да отслабнете? Има ли някаква стойност, извън целите си за отслабване , за да се работи? За мен упражнението е начин да се намали стреса и да се запази енергията ми. За вас, упражненията може да са единственият път, когато стигнете до себе си всеки ден. Намерете собствената си стойност и значение и ще откриете мотивацията си.

4. Намерете своя собствен път на упражнение . Твърде често, основната идея за упражнения включва неща като здравни клубове, кардио машини, фитнес класове и т.н. Това е жалко, ако мисълта да вършите тези неща ви кара да се спуснете. Ето някои добри новини - имате свободата да правите каквито и да било дейности, които харесвате. Ако мразите фитнес залата, не е нужно да се присъединявате към него, за да се подготвите. Ако мразите повторението и скуката на машините, можете да опитате по-интерактивни неща като баскетбол или класа на въртене. Ако искате да поддържате нещата прости, можете да си направите няколко разходки през целия ден или да добавите няколко обиколки следващия път, когато пазарувате в мола.

Разберете какво обичате и забравете правилата .

Приготвяме се да започнем

Отразяването на вашите умствени упражнения блокове е добре и добро, но докато сте дъвчене на това, защо не предприемат малки стъпки към по-активен начин на живот? Не е нужно да превръщате целия си живот с главата надолу. Вместо това използвайте тези ресурси, за да научите за по-прости и по-малки начини да започнете да живеете по-здравословен начин на живот.

Няма съмнение, че животът е различен от преди, но това не означава, че не можем да поемем контрол над нашето здраве и фитнес.

Всички нови технологии, които ни задържат, също ни предлагат още повече начини да бъдем активни. Сега имаме стрийминг видео клипове, подкастове, фитнес видео игри и разнообразие от здравни клубове, които да отговарят на всяка нужда и бюджет. Има нещо там за всички нас, след като отделим време и усилия да погледнем.