Спортни напитки без глутен

Кои марки бутилирани спортни напитки са без глутен?

Когато мислите за спортни напитки, вероятно мислите за Gatorade, но има различни марки и формулировки на пазара, някои без глутен и някои не. За съжаление за тези, които мислят за Gatorade и се чудят дали е безопасно за диета без глутен, компанията, която произвежда Gatorade, не счита, че нейните напитки са без глутен (научете повече по-долу).

Най-популярните спортни напитки без глутен включват:

Без глутен статус на популярните спортни напитки

Ето списък на предлаганите в САЩ спортни напитки, плюс това, което всеки производител казва за съдържанието на глутен в продуктите си:

Също така можете да опитате да пиете кокосова вода като спортна напитка. Многобройните марки, включително Coco Libre, Vita Coco и Zico, се считат за безопасни без глутен.

Слово от

Имайте предвид, че тези спортни напитки, които се считат за безопасни за диета без глутен обикновено се тестват само до по-малко от 20 части на милион или частици глутен. Тъй като някои хора реагират на глутен при нива под 20ppm, пробегът ви може да варира за тези напитки.

Ако сте особено чувствителни към ниски нива на следи от глутен, може да искате да се придържате с BodyArmor или с марка кокосова вода без глутен. Продукти от фирми, които не произвеждат продукти с глутенови съставки, обикновено имат по-малък риск от кръстосано замърсяване с глутен при преработката.

> Източник:

> Фондация "Celiac Disease". Какво трябва да ям? Информационен лист.