Направете разширението за трицепс "Черепчица"

Черепът е универсално упражнение за трицепс с няколко варианта

Разтягането на ръцете чрез огъване и разширяване на лакътната става в задната или горната част на движението, докато държите гири или спрени или претеглен кабел, се нарича разширение на трицепса.

Разширението на трицепса, което често се нарича "черепник", е разширение на горната част, изпълнявано, докато лежи на плоска пейка с помощта на гира, две гири или мряна.

Черепът получава името, защото някои упражнения го изпълняват неправилно, като намаляват теглото директно към челото.

За по-нататъшни указания можете да се обърнете към ръководството за начинаещи .

1 - Как да направим черепната машина

Снимка © Пол Роджърс
 1. Изберете плоска пейка в салона и легнете нагоре с крака удобно на всяка страна на пода или на стъпалото. Изберете позиция, която осигурява комфорт и стабилност.
 2. Изберете единична гира с подходящо тегло.
 3. Дръжте гира с двете си ръце над гърдите си, направо нагоре и с вала във вертикална позиция. Това е началната позиция.
 4. Преместете тежестта надолу към задната част на главата си с огъване на лактите - движението се извършва в лактите, докато горните рамена обикновено остават перпендикулярни на тялото. Дръжте горната част на ръцете напред и назад с тежестта, тъй като това прехвърля част от работата на раменете, вместо да я фокусира върху трицепс. Не забравяйте да започнете с дишане и да издишате усилие.
 5. Продължавайте да спускате теглото зад главата, докато главата на гира е на линия, или дори малко по-висока, ако се чувствате нестабилно.
 6. Обърнете движението, докато теглото се задържи над гърдите в стартовата позиция отново. Не заключвайте лактите в стартовата позиция; вместо това, спрете да сте срамежливи на заключена позиция, за да поддържате напрежение в мускулите си. Повторете упражнението за броя на повторенията, определени във вашата програма.

2 - Забележки

Снимка © Пол Роджърс
 1. Можете да поставите краката си на пейката с огънати колене, ако това е подходящо за вашата форма на тялото.
 2. Трябва да се стремите към 10 до 12 разширения за всеки от 3 комплекта или каквото и да означава програмата.
 3. Можете да забиете гира с една ръка над другата, защото повечето хора няма да се поберат на две ръце около една от дъмбелите шахти една до друга.
 4. Уверете се, че сте здраво захванати, защото черепът ще се движи над областта на главата и лицето ви - не искате да представите буквално демонстрация на фигуративното име на това упражнение.
 5. Не намалявайте теглото към лицето или челото; тя трябва да пътува зад главата ти. Уверете се, че прекарате теглото над главата. Това упражнение трябва да се извършва бавно и внимателно под добър контрол.
 6. Дръжте лактите близо до тялото. Изгарянето на лактите е лоша форма, разпределяйки усилието на други мускули.
 7. Внимавайте да не удряте задната част на главата, когато повдигате гира зад главата, за да се върнете в началната позиция.