Станете силни с това интензивно горно тяло тренировка

Тази междинна / напреднала тренировка за горната част на тялото е насочена към гръдния кош, гърба, раменете и ръцете с класически упражнения, предназначени за изграждане на сила и издръжливост.

Някои упражнения предполагат тежки тежести . Това означава, че трябва да използвате достатъчно тегло, че можете да завършите само зададения брой повторения. Последният представител трябва да е труден, но не и невъзможен.

Ако започнете да губите форма, спрете по-рано. От друга страна, ако смятате, че сте имали по-голям брой повторения, отбележете това за следващия сет или следващата тренировка, ако правите само един набор.

предпазни мерки

Ако имате някакви наранявания, заболявания или други състояния, консултирайте се с Вашия лекар, преди да опитате тази тренировка и променете всяко упражнение, което причинява болка или дискомфорт.

Необходимо оборудване

Един мряна, различни претеглени гири, топка за упражнения, стъпка или платформа.

Как да

Комплект 1: Назад - Барбел Ред

Барбъл редове. Пейдж Вайнер

Дръжте тежък мряна пред бедрата, ръцете се разделят на раменете и се навеждат нагоре до около 45 градуса. Стиснете гърба и лопатките на рамото, за да издърпате мъртвата лента нагоре към коремния бутон. Намалете и повторете за 15 повторения. Използвайте корема си, за да защитите долната част на гърба си.

| Повече ▼

Променящи се редове на дъмбели

Алтернативен ред на DB. Пейдж Вайнер

Задръжте средно тежки дъмбели и се наведете с плосък гръб и леко огънати колене. Ако можете, опитайте се да държите гърба успоредно на пода. Ако това ви притеснява, повдигнете до 45 градусов ъгъл. Започнете да се движите с лактите, изтеглени до торса, обратно свити. Спуснете дясната ръка, като държите лявата ръка на място, след това стиснете гърба, за да издърпате дясната ръка нагоре. Дръжте дясната си ръка стабилна, докато спускате лявата ръка, като повтаряте редуващи се редове за общо 10 повторения. Дръжте репликите бавно и контролирано.

| Повече ▼

Един ръчен ред

Един ред на рамото. Пейдж Вайнер

Поставете левия крак върху стъпало или платформа и легнете на горната част на бедрото. Дръжте тежко тегло в дясната ръка и стиснете гърба, за да издърпате лакътя нагоре до нивото на торса. Повторете за 8 редовни повторения, последвани от 8 бавни, контролирани повторения, като ръката се появи наполовина. Повторете от другата страна.

Повторете 1-2 пъти или преминете към следващия набор

| Повече ▼

Комплект 2: Горен / Долен връх - Високи редове

Висок ред. Пейдж Вайнер

Дръжте среден мряна с широки ръце и вържете напред, докато гърбът не е успореден на пода, а абсолютно зает и обратно. Изтласквайте горната част на гърба, като дърпате раменете заедно, за да издърпате тежестта към гърдите. Намалете и повторете за 15 повторения. Ако долната част на гърба ви притеснява, повдигнете до 45 градусов ъгъл.

| Повече ▼

Обратно Мухи

Обратната муха. Пейдж Вайнер

Седнете на стъпало или топка и се наведете напред, като държите средни тежести под коленете. Повдигнете тежестите до раменете, леко огънете лактите, докато притискате раменете заедно. Намалете и повторете за 12 повторения.

| Повече ▼

Назад разширения на топката

Назад удължаване на топката. Пейдж Вайнер

Легнете на топка, поставете я под торса, докато лежите на пръстите (по-твърди) или на коленете. Поставете ръцете зад главата и подкрепете гърдите, докато вдигате гърдите от топката, като стиснете долната част на гърба. Спуснете се надолу, леко се докоснете до пода и повторете за 12 повторения.

Повторете 1-2 пъти или преминете към следващия набор

| Повече ▼

Комплект 3: Гърди - Барбел Бенч прес

Барбеловата гръдна преса. Пейдж Вайнер

Легнете на стъпка или пейка и задръжте тежък мряна точно над гърдите. Натискайте тежестта нагоре, без да заключвате лактите, и спускайте надолу. Повторете за 8 повторения, последвани от 8 бавни импулси, идващи само наполовина.

Ако нямате мряна, не се колебайте да използвате гири.

| Повече ▼

Наклонете гръдната муха

Наклонете гръдната муха. Пейдж Вайнер

Легнете на наклонена пейка или стъпало и задръжте средно тежки тежести над гърдите, а дланите са обърнати един към друг. Поддържайки леко огънати лакти и в неподвижно положение, спускайте ръцете до рамото. Изтръгнете гръдния кош, за да изтеглите ръцете, повтаряйки за 12 повторения.

| Повече ▼

Сменяща се гръдна преса

Сменяща се гръдна преса. Пейдж Вайнер

Легнете на топка или пейка и задръжте тежки тежести точно над гърдите. Натиснете дясната ръка нагоре и надолу, а след това и лявата ръка, редуващи се общо за 12 повторения.

Повторете 1-2 пъти или преминете към следващия набор

| Повече ▼

Комплект 4: Рамене - надясно натискане

Над пресата. Пейдж Вайнер

Изберете тежко тегло, което можете спокойно да повдигнете и натиснете ръцете право над главата (абсолютно ангажирани, не арка на гърба). Намалете и повторете за 12 повторения.

| Повече ▼

Странично повдигане

Страничен рейз. Пейдж Вайнер

Стойка задържа средно тежести пред тялото, дланите са обърнати един към друг. Водейки с лакти и поддържайки леко огънати ръце, повдигнете ръцете до рамото (китките са изправени) и по-ниско. Повторете за 12 повторения.

| Повече ▼

Едно рамо на рамото натиснете

Натискайте надясно една ръка. Пейдж Вайнер

Седнете на топка или пейка и задръжте тежко тегло в дясната ръка. Започнете движението, като огънете лакътя и приближите тежестта до дясното ухо. Съхранявайте гърба, за да стабилизирате тялото, докато натискате тежестта върху главата. Намалете и повторете за 12 повторения преди превключване на страните.

Повторете 1-2 пъти или преминете към следващия набор

| Повече ▼

Комплект 5: Бицепс - Кърли от Барбел

Барбелов бицепс. Пейдж Вайнер

Дръжте тежък мряна с ръце на раменете. Докоснете бицепсите, за да свиете теглото към рамото. Спуснете се назад и повторете за 12 повторения.

Заменете гири, ако нямате мряна.

| Повече ▼

Бицепс къдрици

Бицепс къдри. Пейдж Вайнер

Задръжте тежки тежести и навийте тежестите към раменете, като внимавате да не използвате инерция, за да се размествате тежестите. Бавно намалете тежестите, поддържайте напрежение върху мускулите и повтаряйте за общо 12 повторения.

| Повече ▼

Концентриране на къдрици

Конулацията се свива. Пейдж Вайнер

Седнете на стъпало или пейка и задръжте тежко тегло в лявата ръка, лакът подпрян от вътрешната част на лявото бедро. Докоснете бицепса, за да придърпате тежестта към рамото. Намалете и повторете за 12 повторения.

Повторете 1-2 пъти или преминете към следващия набор

| Повече ▼

Комплект 6: Трицепс - Черепни трошачки

Черепни трошачки. Пейдж Вайнер

Легнете на една пейка и задръжте средна мряна в тесен сцепление (ръце около рамото ширина един от друг). Започнете с бар точно над гръдния кош, с длани изпъкнали. Огънете лактите и намалете теглото надолу към главата, спирайки, когато лактите са на 90 градуса. Натиснете тежестта назад и повторете за 15 повторения.

Заменете с дъмбели, ако нямате мряна.

| Повече ▼

Откатите

Откатите. Пейдж Вайнер

Задръжте средните тежести и се наведете на 45 градуса или успоредно на пода, лактите се наведоха и до гръдния кош. Договорете трицепс, за да изправите лактите, като натоварите малко над бедрата. Намалете и повторете за 12 повторения. Опитайте се да не размахвате тежестите.

| Повече ▼

Една ръка Трицепс

Едно оръжие трицепси. Пейдж Вайнер

Легнете от дясната страна, подредени ханша и коленете. Обвийте дясната ръка около тялото си и поставете лявата ръка на пода пред вас, палмово успоредно на тялото. Стиснете трицепсите и бутнете тялото си нагоре. Намалете и повторете за 10 повторения преди превключване на страните.

Повторете 1-2 пъти или преминете към следващия набор

| Повече ▼