Обща програма за обучение за тежести за волейбол

Научете как да изградите сила и скорост за волейбол

А с други спортове, да играете най-доброто от волейбол, изисква обучение. Това обучение не започва и свършва със сезона, а вместо това включва специално посветен и извънсезонно обучение. Нека да разгледаме обща тренировъчна програма, която ще ви помогне да покажете таланта си на съда.

Значението на тежестта за волейбол

Волейболът е скок, бързина и бързина, базирана на спорта.

Всички тези движения изискват обучение. Хитрите трябва да имат скокове. Сетрите и защитниците се нуждаят от бързина и гъвкавостта и способността за кодиране са от съществено значение за всеки, който е сериозен за играта.

От тренировка по отношение на теглото и здравина и кондициониране, обучението за постигане на тези движения е много подобно на тренировъчна програма за баскетбол. Нека да разгледаме какво означава цялостна програма за обучение и след това да обсъдим конкретните изисквания.

Периодизирани програми за обучение

Обобщените програми за обучение за индивидуални спортове са "периодизирани". Това означава, че те се разделят на три или четири фази през годината, като всяка фаза се съсредоточава върху определен вид развитие на фитнес. Периодизираните програми за тренировки за тежести осигуряват прогресивно натрупване до върхова фитнес и ефективност за сезона. Проучванията, които се отнасят конкретно към жените волейболисти, установили, че периодичното обучение намалява загубата на фитнес, която обикновено се открива само със сезонно обучение.

За професионални спортове, които използват тежести в обучението си - което включва най-много по това време - всяка фаза има различни цели и всяка последователна фаза се основава на предишната.

Въпреки че волейболът не разполага с движещ се компонент на други по-мобилни спортове като баскетбол, аеробната фитнес все още играе важна роля във всички около фитнес.

Ранното предсезонно кардио и след това изграждането, включващо анаеробна фитнес с вятърни спринтове, совалки, спринтове и интервали ще подготви играчите за началото на сезона и тези дълги мача, които ще дойдат. Плажен волейбол с две лица добавя допълнителни изисквания към кардио-респираторната фитнес.

Преглед на програма за обучение за дългогодишно волейболно тегло

Годишните програми за тренировки за волейбол могат да варират, но често се разбиват в сезона и извън сезона. За всеки един от тях елементите на тренировъчната работа се увеличават, за да се постигне максимална производителност за играта в сезона. Целите на тези периоди и дейности са описани по-долу.

Ранно наказание:

Късно наказание:

В сезон:

Извън сезона:

Помислете за представената тук програма, за да бъде програма, която е най-подходяща за начинаещи или обикновени обучители на тегло без история на тренировки за волейбол. Най-добрите програми винаги са специфични за индивидуалната фитнес, роля в екипа, достъп до ресурси и, не по-малко важно, основната философия на треньорите на екипа.

Най-добре ще бъде да използвате следната програма заедно с треньор или треньор.

Програмата за тренировки за теглото

Изискванията за тренировъчна програма за волейбол са много подобни на баскетбола.

Започнете, като прегледате подробностите за петте фази, цели и специфични упражнения на тази програма за обучение по тегло за баскетбол .

В допълнение към тези изисквания са налице специализирани програми за развиване на Вашия вертикален скок .

Ако сте нови за тренировка с тежести, потърсете принципи и практики с начинаещите ресурси за тренировки за тегло . Винаги се загрявайте и охлаждайте преди и след всяка тренировка. Медицинският клирънс за упражнения винаги е добра идея в началото на сезона.

Най-долу в програмата за теглене на тегло за волейбол

Използването на периодизирана тренировъчна програма за волейбол може да ви подготви да изпълнявате най-добре, когато сезона пристигне. В допълнение към специфичните тренировки за тренировки за тегло, открити в баскетболната програма, развиването на вертикалния ви скок е от съществено значение.

Използването на програма като тази е най-полезна, когато я използвате, заедно с препоръките на вашия треньор или треньор. Докато програмата ще ви помогне да развиете силата и движенията за вашата игра, всеки човек е различен и има различни силни и слаби страни. Треньорът или треньорът ви може да ви помогне да ги идентифицирате и да Ви съдейства при проектирането на програма, която ще отговори на вашите специфични нужди.

> Източници:

> Gonzalez-Rave, J., Arija, A. и V Clemente-Suarez. Сезонни промени в скоковата ефективност и композицията на тялото при жените волейболни играчи. Journal of Strength and Conditioning Проучване . 2011. 25 (6): 1492-501.

> Моралес, Й. Сезонни колебания в състава на тялото, якост и моторни показатели на вождьорите от колеж по волейбол: 260 Борда # 98 28 май. Медицина и наука в спорта и физическото възпитание . 2014. 46 (5S): 59-60.