Кабелното натискане: Техника и ползи

Кабелът за натискане на кабела осигурява страхотно тренировка за оръжие и рамене

Кабелът push-pull е упражнение, което насочва и работи в няколко различни области на тялото. Популярното упражнение използва два кабела, разположени върху рамка. Рамката обикновено е между височината на талията и раменете.

Действителното движение на упражнението включва хоризонтално натискане и едновременно хоризонтално изтегляне. Това е малко като бокс едно-две пробиване действие. Ако се извърши правилно, с известно завъртане на рамото и затягане на корема, кабелът може да бъде чудесно упражнение за развитие.

Плъзгащото движение работи, за да упражнява гръдния кош, трицепс, четирите, и делтоидите, докато движението на бутане създава гърба, бицепсите, задните делтоиди, трапезите и предмишниците. Дори и hamstrings влезе в тренировка, тъй като те се използват за поддържане на стабилност през цялото упражнение.

Научете повече за информацията относно терминологията за обучение по тегло и описанията на упражненията, ако имате нужда от допълнителна информация преди да опитате упражнението за натискане на кабела.

1 - Движението за преместване на кабела

Боксер упражнява с тежести във фитнес залата. Джудит Хауслер / GettyImages
  1. Нагласете подходяща кабелна стойка, така че да можете удобно да хванете дръжката на кабела във всяка ръка; един от всеки край на багажника. Ще се обърнете по посока на кабела. Кабелните дръжки трябва да бъдат разположени малко по-високо от талията.
  2. Застанете с един крак напред, за да имате балансирана и стабилна позиция.
  3. Издърпайте един кабел, докато притискате другия в движение, малко приличащо на движение на едно-две пробиване.
  4. Спрете абдоминалите и дишайте редовно при натоварването и възстановяването.
  5. Раменете трябва да се въртят леко и коленете трябва леко да се наведат за равновесие.

Вариант на това упражнение включва използването на двойна кабелна кръстосана машина и настройването на кабела пред вас в долно положение и регулиране на кабела зад вас в по-високо положение. Това прави упражнението да се изпълнява в наклонен ъгъл, вместо в хоризонтален ъгъл.

2 - Важни бележки за натискане на кабела