Как да направите седалището на въжето

Седният кабелен ред развива мускулите на гърба и предмишниците. Това е отлично цялостно комбинирано упражнение за разработване на главно средно гърба, като същевременно предлага полезна работа на ръката. Това се счита за упражнение на ниво начинаещи. Ето стъпка по стъпка как да.

Оборудване, необходимо за седалищния кабелен ред

Седният кабелен ред се изпълнява на претеглена хоризонтална кабелна машина с пейка и периферни пластини. Това може да бъде отделно оборудване или част от многофункционална фитнес зала.

Мускулите работят

Седният кабелен ред е тренировъчно упражнение, което по правило работи на гръбначните мускули, особено на латисимус дорси. Той също така работи мускулите на предмишницата и мускулите на горната част на ръката, тъй като бицепсите и трицепсите са динамични стабилизатори за това упражнение. Другите стабилизиращи мускули, които влизат в играта, са hamstrings и gluteus maximus .

Предпазни мерки при упражняване

Добра форма за кабелния ред включва изтегляне на раменете заедно с всеки ход. Обичайната грижа се прилага, особено ако сте страдали от проблеми с гърба или раменете.

Как да направите седнал кабелен ред - Позициониране на тялото

Медицински RF.com/Getty Images

Как да направите седалищния кабелен ред - движението на тялото и точките за проверка

Медицински RF.com/Getty Images

Проверете точките

Напредъкът

Започнете с леки тежести, когато започнете да правите това упражнение. Докато тялото ви се адаптира, ще можете да добавите повече тегло.

Повече упражнения

Поредица надолу до широчината , която често се изпълнява след седящия ред от кабели в поредица от топ 10 упражнения за нови тежести .