Как да регистрирам разстоянието от външно бягане

Наблюдателите разполагат с много инструменти, с които разполагат за измерване на техните писти. Може да откриете, че предпочитате един метод през цялото време. Или можете да изберете конкретен метод за измерване, в зависимост от това, къде работите.

Опции за измерване на вашите движения

Уебсайтове: Когато се движите по пътища, можете да използвате програми за измерване на маршрута, като MapMyRun, за да начертаете маршрута си и да го измерите.

Сайтът MapMyRun запази и маршрути от други участници във вашия район, така че да можете да ги преглеждате и да намерите някои нови маршрути.

Приложения: Ако имате смартфон, MapMyRun разполага с достатъчно точно приложение за проследяване на разстоянието. Strava Running and Cycling и Runkeeper са две други тичащи приложения, които получават високи оценки от бегачите за измерване на пистите. Можете да използвате тези изпълнени приложения само за измерване на текущите си проследявания или да се възползвате от някои от другите им функции, като например отчитане на калории, аудио актуализации и програми за обучение. Ако се притеснявате за това как ще носите телефона си, проверете различни продукти, за да носите телефона си в движение .

GPS часовници: Ако продължавате да бягате много, може да решите, че искате да инвестирате в часовник с GPS, като Garmin Forerunner. Също така ще можете да следите темпото си, както и други полезни текущи данни. Измерих много от моите местни маршрути с моя Garmin, така че сега просто знам пробега на обичайните ми цикли, дори и да не го нося.

Състезания: Ако провеждате сертифициран състезателен курс, знаете, че имате точно разстояние от състезанието. Някои състезателни игрища са маркирани с маркери за миля, така че можете да вземете разминавания по време на състезанието. Ако това е местна раса, можете да продължите курса в бъдеще сами и да сте сигурни за разстоянието.

Текуща пътека: Ако понякога се движите по песен (например в местното средно училище), лесно можете да измерите разстоянието си там. Повечето песни са на 400 метра (около 1/4 миля), така че четири обиколки ще бъдат около една миля.

Кола: Въпреки че сега изглежда "старо училище" (с всички налични GPS технологии), винаги можете да карате маршрут в колата си и да измервате километража, използвайки километража на вашия автомобил.

Run By Time също

Въпреки че е полезно да знаете доколко се движите - особено когато следвате тренировъчен график - не се забърквайте с точните разстояния, които изпълнявате. Ако използвате GPS приложение или гледате, понякога времето или високата сграда могат да се намесват в нея, така че може да не получите точното измерване. Но това е ОК, защото може да е полезно да направите някои от вашите писти на базата на общото време, а не разстоянието. По-малко вероятно е да се съсредоточите върху темпото си, ако пътувате по време, така че няма да принудите да вършите определена скорост, ако не го чувствате или климатичните условия не са идеални.