Лесна сьомга, изпечена на фурна, с билки

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 236

Мазнини - 8 гр

Въглехидрати - 1гр

Протеин - 28 гр

Общо време 50 мин
Подгответе 5 минути , готвяйте 45 минути
Сервирания 3 (около 4 унции сьомга)

Тази техника за печене на готварска печка за здрава сьомга е чудо - рибата се пече при ниска топлина точно на плочата, на която ще я поднесете, което води до влага и ароматна риба без тигани за измиване! Вие ще знаете, че е направено, когато рибените люспи, но не го търсят, за да стане бледо розово - то не променя цвета толкова, колкото си запазва влагата, което също означава, че няма повече изсушена риба! Няма да повярвате колко е добро.

Можете да изберете да премахнете кожата от сьомгата, но това не е необходимо, освен ако не искате грозната кожа да виси около вашия елегантен бюфет. Ако искате вашата риба да е без кожа, я свалете след като рибата се приготви - месото лесно се издига веднага след като е направено.

Съставки

подготовка

  1. Загрейте фурната до 200 F.
  2. Смесете бирата (ите) със сол и черен пипер в малка купа.
  3. Изсипете маслото на фурна, за да сервирате плато и поставете рибата на върха, надолу с плът. Преместете филето наоколо малко, за да покриете рибата с малко масло (подправката ще се придържа по-добре). След това се обърнете и направете същото. Ако filet е одраскан, поставете сол и черен пипер от двете страни, в противен случай просто поставете рибата с кожата страна надолу и сезон на върха.
  1. Печете за около 40 до 45 минути, докато сьомгата се разтопи (но няма да се превърне в светлина и непрозрачна, както сте свикнали).

Съвети за готвене и предложения за сервиране

Въпреки че сьомгата не е известна като костна риба, добра идея е да държите ръката си върху филето и да сте сигурни, че няма куп кости, особено ако сервирате рибата на гостите. Ако избирате костите, улеснявате, ако покриете филето с нещо изпъкнало като купа - те се залепват, когато поставите тази риба по този начин.

Сьомгата върви добре с много различни билки. Лимон мащерка двойки красиво с риба, както и редовна мащерка, копър, естрагон, кориандър и магданоз, само за да назовем няколко. И не чувствайте, че трябва да измервате точно - можете да използвате повече билка, отколкото се изисква тук. Тази сьомга също е вкусна с една супена лъжица сусамово семе.

Помислете за сервирането на сьомгата с някакъв доматен сос от тартар, като смесвате майонеза, лимонова кора и сок, някои от същата билка, използвана върху рибата, каперките и много малко количество горещ сос.