8 съвета за избягване на слънчевите изгаряния при работа на открито

1 - Стартирайте рано или късно

Йордания Сименс / Гети изображения

Опитайте се да избягвате да се движите между 10:00 и 16:00 часа, когато интензивността на слънцето е най-голяма. Ако трябва да тренирате през тези часове, опитайте се да се придържате към сенчести пътища или пътеки.

2 - Изберете правилния слънцезащитен крем

Използвайте водоустойчив слънцезащитен крем, който има SPF най-малко 15 и предлага широка спектрална защита, което означава, че защитава срещу UVA и UVB лъчи. Формулите за стик са добри за лицата на участниците, защото слънцезащитните продукти няма да попаднат в очите ви, когато започнете да се изпотявате.

3 - Носете визьор или шапка с периферия

Козирката или шапката ще ви дадат допълнителна защита. (Въпреки че все още ще имате нужда от слънцезащитно покритие на лицето си.) Това също така ще помогне за усвояването на потта, така че слънцезащитните продукти не попадат в очите ви. Тайните, по-специално, са подходящи за горещо време, тъй като те защитават лицето ви, без да улавят топлината на главата ви.

4 - Поставете си слънцезащитния продукт пред времето

Слатчър на слънцезащитния крем най-малко 20 минути, преди да излезете за бягството си. Кожата Ви се нуждае от време, за да абсорбира лосиона.

5 - Не прескачайте слънцезащитни продукти за кратко време

Можете да получите слънчево изгаряне в рамките на 15 минути, така че не мислете, че правите кратък ход означава, че не се нуждаете от слънцезащитни продукти. И не предполагайте, че нямате нужда от слънцезащитно покритие, ако е облачно. Както знаят участниците, времето може да се промени много бързо и слънцето може да излезе по средата на бягането.

6 - Повторете отново след два часа

Слънцезащитните продукти започват да губят ефективността си около 2-часовата марка или дори по-рано, ако се изпотявате тежко, така че ще трябва да кандидатствате отново, ако правите дългосрочен план или състезание. Носете малка епруветка с слънцезащитно покритие или следи от слънцезащитно средство за еднократна употреба в джоба или в работещ колан , така че да можете да я поставите отново на лицето, врата и ръцете, докато бягате.

7 - Сложете върху слънцезащитните продукти, преди да се обличате

Добрата двойка UV-блокиращи слънчеви очила ви дават по-голяма защита на лицето ви и също така предпазват очите от вредните лъчи на слънцето.

8 - Носете нюанси

Уверете се, че покривате участъци от тялото, които смятате, че могат да бъдат защитени. Някои летни дрехи са изработени от мрежа или много тънка тъкан, така че може да не осигуряват защита от слънчевите лъчи. Също така, дрехите ви се движат, когато бягате (или, ако се затоплите, можете да изберете да свалите дрехи, като ризата си). Така че най-добре е да сте сигурни, че сте напълно покрити със слънцезащитни продукти.

Източник:

"Running in the Sun" Фондацията за рака на кожата