Здравословна рецепта за пилешко мляко

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 255

Мазнини - 14 гр

Въглехидрати - 4g

Протеин - 27г

Общо време 30 мин
Подгответе 20 мин , готвяйте 10 мин
Сервирания 4

Марсала е популярно вино в Сицилия, Италия. Пиле Марсала се произвежда с сос за намаляване на виното и произхожда от края на 1800 г. с семейства, живеещи в Италия. Тъй като ресторантите се хващаха за лесно приготвеното ястие, американците забелязали, а сега е популярен в Съединените щати. Месото в Пиле Марсала (или Телешко Марсала) е удряно на плоски и брашно. Докато можете да поръсите малко брашно върху месото, за да помогнете в изглаждането му, тази рецепта не го включва). Можете да използвате филе от пилешки гърди (по-бързо и по-евтино) като прост трик, за да направите това ястие да се готви още по-бързо. Не забравяйте да използвате сухо вино Marsala, не сладко, за да спестите калории.

Съставки

подготовка

1. Ако желаете, пиле пиле между две парчета от восъчна хартия или пластмаса (използвайте нещо от стара бутилка вино до малък тежък съд за това). Пиле със сол и черен пипер.

2. Загрейте маслото в тиган и добавете пиле. Тиган пиле за 5 минути от всяка страна до златисто, завъртане веднъж, докато свърши. Отстранете и покрийте с фолио, за да запазите топло.

3. Добавете лук и гъби към тигана (добавете малко повече масло, ако е необходимо), гответе, докато лукът е полупрозрачен и гъбите са меки (приблизително 5 минути).

4. Добавете виното на тиган и гответе за 1 до 2 минути.

5. На този етап съдете количеството течност за сос за пиле. Ако имате нужда от повече, добавете малко бульон. Вкус и коригирайте подправките.

6. Изсипете зеленчуци и сос над пилето и поръсете с магданоз.