5 Топ снимки за спортни напитки за рехидратиране

Да останеш хидратиран е от решаващо значение за атлетичното представяне. За спортистите да останат добре хидратирани , се препоръчва да пият 1/2 до 3/4 чаши течности на всеки 15-20 минути по време на тренировка. Но чистата вода не винаги е достатъчна. Това е, когато спортистите често се обръщат към качествена спортна напитка.

Ако правите дълго, издръжливост или се състезавате в събития в продължение на повече от един час, е полезно да използвате спортна напитка, за да презареждате загубени течности, както и натрий. Простото подмяна на водата може да доведе до хипонатремия или ниски нива на натрий, които могат да бъдат опасни. Спортните напитки са предназначени да заменят тези електролити или соли. Много от тях също така заместват въглехидратите под формата на захари, така че да можете да възстановите енергията си.

Кога трябва спортистите да заменят течностите?

Спортистите, които упражняват за по-малко от час, обикновено могат да заменят загубените течности с чиста вода, но спортните напитки могат да бъдат полезни за спортисти, които упражняват с доста висока интензивност за 60 минути или повече. Течностите са по-лесни за храносмилане, отколкото твърда храна, а напитките, съдържащи 50 до 100 калории на 8 унции, помагат да се осигури правилното количество енергия за упражнения. Това може да се постигне и чрез енергийни гелове, барове и други храни, но за много флуиди на атлети е най-удобният начин да се получат тези хранителни вещества.

Позицията ACSM за подмяна на течности по време на тренировка включва следните препоръки: 1) напитка 8-10 fl oz на всеки 10-15 минути по време на тренировка и 2) Ако упражнявате повече от 90 минути, пийте 8-10 fl oz спортна напитка с не повече от 8% въглехидрати) на всеки 15 - 30 минути.

Не се препоръчва да се пият течности с повече от 8 процента въглехидрати, тъй като е по-трудно да се смила и това може да доведе до разстройство на стомаха. Така че останете далеч от силно захарни напитки като сода и чисти плодови сокове.

Ето някои от най-продаваните опции за спортни напитки на пазара:

1 - Gatorade

Изображение чрез Amazon

Калории в Gatorade: 50 (8 fl oz)
Въглехидрат: 14 гр
Натрий: 110 mg
Калий: 30 mg

Gatorade е една от първите спортни напитки, създадени за университета на Флорида Gators през 1965 г. и продължава да бъде една от най-продаваните. Ще го намерите за продажба в цял свят. Той е предназначен да попълва сол и въглехидрати Можете да го купите вече в течни форми в бутилки в повечето магазини за хранителни стоки или в удобни магазини, или в прахообразна форма, за да се смесват със собствената си вода. В допълнение към оригиналната формула, която допълва захарта и натрий, те имат Gatorade Endurance Formula, която има повече електролити. Те също имат G2 нискокалорична жажда за овладяване на тези, които искат да имат по-малко захар в спортната си напитка.

| Повече ▼

2 - Cytomax

Tetra изображения / Гети изображения

Калории в Cytomax: 100
Въглехидрат: 20g
Натрий: 80 mg
Калий: 150 mg

Cytomax съдържа сложни въглехидрати и електролити. Cytomax идва в прахообразна форма, добавяте го към водата, за да смесите, вместо да я купувате предварително. Предпочитам портокала, защото не е толкова горчив, колкото другите вкусове. Сложните въглехидрати са включени, за да отнеме повече време за метаболизиране, така че нямате голяма захар, последвана от катастрофа. Най-долу: той прави трик и ви държи в движение.

| Повече ▼

3 - Акселерейд

Изображение чрез Amazon

Accelerade съдържа съотношение 4 към 1 въглехидрати към протеини, за да ускори движението на въглехидратната енергия в мускулите и идеалната комбинация от прости и сложни въглехидрати за бърза и продължителна енергия. Той е без глутен . Това е друга спортна напитка на разположение в прахообразна форма, за да добавите към собствената си бутилка с вода. Спортните напитки с протеини са били пускани и могат да се доставят на състезания, но те също имат съмнения, които смятат, че те са най-добри като напитки за възстановяване, отколкото да се използват по време на издръжливост.

| Повече ▼

4 - Ендурокс

Изображение чрез Amazon

Ендурокс е предназначен за изпълнение / възстановяване на напитки. Съотношението 4 към 1 на въглехидратите към протеина в Endurox® се препоръчва за употреба след вашите тренировки. В допълнение към въглехидратите и протеините, Endurox осигурява всички витамини, антиоксиданти и аминокиселини, които тялото ви трябва да възстанови. Той съдържа глутамин , един от любимите добавки за поддържане на мускулната маса и попълване на магазините за гликоген. Тази напитка се предлага в прахообразна форма, ще я разбъркате с вода или сок.

| Повече ▼

5 - Powerade

Изображение чрез Amazon

Powerade е друга силно продавана марка спортна напитка, която може да се намери предварително смесена в магазините за хранителни стоки и магазини и също така е на разположение в прахообразна форма. Той осигурява електролити, както и витамини от вида B и захари. Те също така имат Powerade Zero с нулеви калории за тези, които искат само електролитите, а не захарта. Powerade Zero Drops са друга опция за добавяне на вкус и електролити към вода без добавяне на захар.

| Повече ▼

разкриване

Съдържанието за електронна търговия е независимо от редакционното съдържание и можем да получим компенсация във връзка с покупката на продукти чрез връзки на тази страница.