Месо с ниско съдържание на наситени мазнини

Насоките за хранене на американците и повечето медицински организации препоръчват ниското ви потребление на наситени мазнини. Списъкът на постно месо и други протеинови храни, които са с ниско съдържание на наситени мазнини, може да ви помогне да изберете разумно, когато пазарувате или вечеряте. Можете да се насладите на нискомаслени разфасовки от риба, говеждо, свинско и птиче месо, като същевременно намалите приема на наситени мазнини.

Повечето диети с ниско съдържание на въглехидрати не подчертават намаляването на наситените мазнини, но някои го правят. Този списък включва тези, които биха били разрешени при много диети с ниско съдържание на въглехидрати, които подчертават намаляването на наситените мазнини, включително диетата South Beach Diet , Sonoma и Zone Diet.

Риба и морски дарове

Всички риби и морски дарове са приемливи, но трябва да избягвате всички, които са изпечени или пържени. Консервираната риба тон трябва да бъде опакована във вода, а не в масло.

Домашни птици

Винаги отстранявайте кожата от домашни птици и избягвайте всички брашна. Не се допуска гъска или патица. Те са приемливи:

Говеждо: Приемливи разфасовки

Разфасовките от говеждо месо могат да бъдат объркващи, тъй като техните имена се различават много. Д-р Агатон, инициатор на диетата "South Beach", одобри следните съкращения на говеждо месо:

Кайма:

Разфасовки от късчето (имената варират регионално):

Разфасовки от филето:

Изрези от кръга:

Други приемливи разфасовки от говеждо месо:

Свинско: Приемлив списък

агнешко

телешко месо

Обяд Месо

Обядните меса трябва да бъдат без захар и ниско съдържание на мазнини. Deli Турция е добър избор.

Други приемливи протеинови източници

Бележка за наситените мазнини и диетите с ниско съдържание на въглехидрати

Atkins Diet , LCHF и повечето други подходи с ниски въглехидрати не наблягат на намаляването на наситените мазнини, стига въглехидратите да са ниски. Те посочват липсата на доказателства, че намаляването на наситените мазнини до изключително ниски нива е полезно от гледна точка на намаляване на риска за повечето хора.

Няколко опити да се разгледа цялото изследване по този въпрос не са открили никаква полза от намаляването на наситените мазнини и това може да е особено вярно в контекста на нисковъглехидратната диета.

Докато изследванията продължават, здравните власти все още препоръчват намаляване на наситените мазнини.

> Източници:

> Chowdhury R, ​​Warnakula S, Kunutsor S, et al. Асоциация на диетични, циркулиращи и допълващи мастни киселини с коронарен риск. Annals of Internal Medicine . 2014; 160 (6): 398-406. Дой: 10.7326 / m13-1788.

> Диетични насоки за американците 2015-2020 Осмо издание . USDA.

> Hooper L, Мартин Н, Абделхамид А, Смит ГД. Намаляване приема на наситени мазнини за сърдечносъдови заболявания. Кохранен база данни за систематични прегледи . Октомври 2015 г. doi: 10.1002 / 14651858.cd011737.