Възходящо обърнато куче или Urdhva Mukha Svanasana

Тази поза заздравява ръцете, китките и корема. Повишава гъвкавостта на гърба.

Нагоре-нагоре кучето обикновено се прави като част от последователността на посланието на слънцето на поза, когато минавате през виниасата . Подобно на chaturanga , често се разглежда като преходно положение. Учениците са способни да се втурват в него, без да отделят време, за да установят позицията правилно.

Това означава, че те не се възползват максимално от тази поза. С течение на времето, повтарящата се практика с лошо изравняване може също да доведе до нараняване чрез износване и разкъсване на раменете.

Вид поза : Backbend

инструкции

  1. От chaturanga dandasana, вдишвайте, за да изправите ръцете си и преобърнете пръстите на краката си, като промените позицията на краката си от пръстите на краката, за да се опирате на върховете на краката си. Ако не можете да преобърнете пръстите на краката, добре е да ги обърнете един по един. Не пренасяйте бедрата си на пода по време на прехода, ако можете да помогнете.
  2. Отворете гърдите си към тавана. Погледът се появява леко, но не е необходимо да се връщате назад.
  3. Дръжте краката си заети и пуснете ханша към пода.
  4. Единствените неща, които докосват пода, са дланите на ръцете ви и върховете на краката ви. Натиснете силно и двете.
  5. Уверете се, че раменете ви стоят над китките ви и че те не са изгърбени близо до ушите ви.
  1. В последователност на виняса всичко това се прави в пространството на вдишване. При следващото издишване се връщате над пръстите на краката и повдигате бедрата си към кучето, което гледа надолу .

Съвети за начинаещи

Съвети за напреднали