Какво ако не мога да спя нощта преди маратон?

"Аз съм толкова нервен за моя маратон, че се притеснявам, че няма да мога да спя предишната вечер. Щеше ли да ми липсва нощта преди маратона ми да повлияе на представянето ми в маратона?"

Пред маратон безсъние е много често срещан проблем. Но докато сте в добро сън през седмицата, водеща до вашия маратон, ще бъдете добре отпочинали и безсънието в нощта преди маратона няма да повлияе на вашето представяне.

Предварителната надбягване с адреналин ще ви помогне да се чувствате бдителни и готови за пътуване за вашата раса.

Стъпки за сън в лека нощ

Някои състезатели имат проблеми със съня през нощта, защото се притесняват от състезанието. Ето някои стъпки, които трябва да предприемете, за да се опитате да намалите безпокойството си и да почакате:

Ако опитате тези стъпки и все още имате проблеми със заспиването в нощта преди маратон, не станете и не правете нещо, като гледате телевизия или ходете наоколо. Просто легнете в леглото, така че тялото ви, и особено краката ви, все още да почиват. По-малкото сън, отколкото сте свикнали, няма да повлияе на ефективността ви. Всъщност ще бъдете изумени от това как вълнението на състезанието ви кара да се чувствате будни и готови за път.