Как да направя Plow Pose или Halasana

Да подкрепяте или да не подкрепяте? Това е въпросът, по който прътът позира точно както е в рамото . Всеки учител има своето, често много силно мнение за това дали трябва да използвате сгъната одеала под раменете си в тази поза. Тези, обучени в Iyengar йога, са силни застъпници на подложката (без изненада). Идеята е, че използването на одеялото прави повече място за врата, така че да не се компресира и позволява по-равномерен гръбначен стълб.

След като го направя и в двата начина, предпочитам го с одеялото, но трябва да се настрои правилно.

Одеалото трябва да бъде сгъната в правоъгълна форма, която е толкова широка, колкото йога мат. Можете да стекате няколко тънко сгънати одеяла, ако искате по-голяма височина. Поставете одеялото в самия край на рогозката или в средата на рогозката, като матката е прегъната. Така или иначе, важното е, че вашите рамене са на одеялото и главата ви е на разстояние, почивайки на голия под. Това е така, че главата ви може да се плъзне, ако е необходимо. Задайте си по този начин и след това вдигнете краката отгоре.

Ако не ви харесва одеялото, можете да получите подобен ефект, като се уверите, че раменете ви са здраво прибрани, правейки малка платформа за гърба, както правят в моста .

инструкции

  1. Елате да лежите на гърба си. Ако използвате одеяло, поставете себе си с раменете си върху одеялото и главата и шията на пода. Сгънете лопатките под.
  1. Повдигнете краката си на 90 градуса и там ги поставете на пауза. След това вдигнете задника си и използвайте корема си, за да носите краката си нагоре и над главата си, докато пръстите ви докоснат пода зад главата ви. Дръжте краката си прави.
  2. Залепете пръстите си зад гърба си и изправете ръцете си.
  3. Повдигнете раменете си един по един.
  1. Вашите бедра трябва да бъдат подравнени над раменете ви.
  2. След като сте на позиция, не обърнете главата си да се огледате в стаята, тъй като това може да бъде опасно за врата. Дръжте врата си права и погледът нагоре.
  3. Тъй като диафрагмата е компресирана, в това положение е трудно да диша. Опитайте се да останете за пет дълбоки вдишвания.
  4. За да излезете, освободете ръцете си, вдигнете краката си и завийте гръбнака на един прешлен наведнъж бавно надолу до матката си. Дръжте краката си изправени и краката заедно.

Съвети за начинаещи

Ако пръстите на краката ви не достигат до горната част на пода, трябва да намерите нещо друго, за което да останат.

Съвети за напреднали