Вашият Pilates тренировка на вашето бюро

Не трябва да става дума за новината, че проучванията нееднократно показват, че нашите заседнали работни дни основно разрушават всички усилия за фитнес. Някои по-нови проучвания показват, че простят акт на заседание само за един или два часа правилно може сериозно да повлияе на общото ви уелнес, да увеличи риска от заболявания по начин на живот и да предвиди по-кратък живот. За щастие Пилатес отива там, където отивате.

От само себе си се разбира, че няма да можете наистина да направите мат или класически Пилатес да се движите под формата на топка на бюрото си, но можете да практикувате няколко страхотни упражнения Пилатес, за да ви преведе през работния си ден, без да напускате бюрото си. Правете тези ходове и се уверете, че никога не прекосявате двучасовата марка, без да се движите, за да гарантирате най-здравословното си физическо състояние.

Избрах следната комбинация от ходове, не само за да ви изкарам от стола, но и да се обърна към мобилността на цялото тяло и ставите. Извършването на тези движения също ще противодейства на някои от негативните ефекти на хроничната лоша поза, която често развиваме, докато седим на бюро по цял ден. Тази кратка рутина, направена един ход наведнъж или всички наведнъж, осигурява поддържане на основата, и подобрява цялостното подравняване на тялото, както и осигуряване на кондициониране на горната част на тялото.

1 - Разширяване на гръдния кош

Седенето на бюрото не помага на позата ни, но разширяването на гръдния кош може да се бори с това. За да работите с горната част на гърба, застанете в позиция на Пилатес заедно с краката си, петите се стягат и пръстите на краката са леко разграничени. Отдалечете се от стола си. Вдишайте, укрепете корема си и натиснете ръцете си назад, докато дланите ви леко натискат на стола. Сега задръжте дъха си и издърпайте рамото си назад и надолу, когато обърнете главата си на дясно, после наляво и след това центрирайте, за да завършите един реп. Носете ръцете си напред, докато издишвате. Повторете още 5 пъти за общо 6 повторения.

2 - Разтегляне на единия крак

Дори не трябва да излизате от стола си за този ход, който е заимстван от един от учениците на г-н Пилатес Карола Триер. Започнете бавно и се концентрирайте върху поддържането на центрирана и силна. Не се допуска завъртане или завъртане. Торсът трябва да остане контролиран и силен.

Спуснете се на стола, така че дъното ви да е точно на ръба, а горната част на гърба ви се опира до задната част на стола. Опитайте се да не се сринете или свивате. Начертайте едно коляно в гърдите и дръпнете другия край на крака си на височина на стола. Бавно започвайте редуващи се крака, като държите коремните си гърди дълбоко и лактите ви се повдигат широко. Повторете 10 - 20 бавни повторения на този участък.

3 - Натиснете Ups

Плъзгачите не винаги изискват пода. Просто се изправете от стола си и обработете горната част на тялото с пилатеса.

Застанете високо на бюрото или на масата. Поставете ръцете си на ръба на бюрото си за поддръжка и стъпнете краката си назад, докато не сте на прави диагонална линия. Дръжте краката си здраво и петите високо, така че да сте кацнали на топките на краката си. Дръжте ръцете си в съответствие с раменете си, като огъвате лактите обратно в силен трицепс . Лактите се огъват в страните на тялото. С всяко навиване на ръцете донесете гърдите си към ръба на бюрото. Изправете се назад, като обърнете специално внимание на поддържането на коремната корекция. При натискане нагоре и надолу не забравяйте да запазите петите си неподвижни. Извършвайте 8 - 12 бавни повторения.

Изпълнявайте цялата рутинна процедура 2-3 пъти на ден за максимална полза. Още по-добре, настройте таймера си на всеки два часа, докато сте на работа, за да сте сигурни, че побеждавате часовника и поддържате оптимално здраве.