Лесни Съвети за поддръжка на бягаща пътека

Домашна бягаща пътечка е голяма инвестиция и се занимава с обикновената поддръжка, за да може тя да функционира добре за идните години. Дан Томпсън от Huff-n-Puff Фитнес Ремонт в района на Чикаго, Илинойс, разказва как можете да поддържате домашната си бягаща пътека .

Топ 5 неща, които трябва да направите, за да запазите неблагодарна

  1. Смажете.
  2. Вакуум.
  3. Избършете след всяка употреба.
  4. Дръжте ходещия колан центриран и подравнен.
  1. Поставете подложка под машината.

Ежедневна поддръжка на бягаща пътека

Всеки път, когато използвате неблагодарна, изпълнете следните задачи по поддръжката:

Седмична поддръжка на бягаща пътека

Всяка седмица извършвайте тези прости проверки за поддръжка:

Месечна поддръжка на бягаща пътека

Всеки месец проверявайте гайките и болтовете на рамката, за да сте сигурни, че те са затегнати и че стойките, прикрепящи конзолата към рамката, са защитени. При редовна употреба Томпсън казва, че не е необичайно за тях да вибрират свободно.

Годишна поддръжка на неблагодарна

Веднъж годишно Томпсън препоръчва следните задачи по поддръжката:

Допълнителна поддръжка за хора с домашни любимци

Томпсън отбелязва, че хората с домашни любимци определено трябва да вакуумират отделението за двигатели по-често и да се опитват да поддържат района около машината колкото е възможно по-свободен. Безопасните рогозки са чудесен начин да се сведе до минимум количеството козина, килимните влакна, мръсотията и прахта от двигателното отделение. Всички тези чуждестранни остатъци могат да причинят поражения на вашия мотор и моторно табло, което ще доведе до скъпи ремонти .

Доставки, които да са на ръка

Смазка на колана за бягаща пътека : Най-често се използва смазка на силиконова основа, но някои използват парафинова основа.

Томпсън отбелязва, че е много важно да използвате правилния тип, така че моля, консултирайте се с ръководството на собственика или се обадете на производителя, за да определите кое е необходимо. WD-40 не е правилното лубрикант за всяка неблагодарна. Томпсън казва, че ще унищожи колана много бързо и не бива да се използва при никакви обстоятелства.

Когато машината е закупена, трябва да е предоставена гаечен ключ за настройка на колана , ако не и ръководството на собственика трябва да посочи желания размер.

Кога да се обадите на специалист

Томпсън казва, че в зависимост от механичните и електрическите Ви нива на комфорт, можете да опитате сами поддръжка и да получите помощ за калибрирането от линията за поддръжка на клиенти на производителя.

Ако премахнете капака на мотора на машината и веднага мислите, че сте твърде дълбоко, вероятно е най-добре да се обадите на професионалист. Както при всяка друга специална част от оборудването, професионалният ремонтен техник ще може да открие проблеми, които може да не са непосредствено видими и да ги коригират, преди да се превърнат в основен проблем.

Къде можете да намерите професионална помощ за поддръжка и ремонт на неблагодарна?