Какво трябва да знаете за Caralluma Fimbriata / Slimaluma

Индийският кактус е обещаващ апетит за потискане и отслабване

Caralluma fimbriata е сукулентно растение в семейството на кактусите, което в продължение на векове се използва като естествен подтискащ апетит в Индия. Това е ново пристигане в семейството на кактуси и сочни растения, които стават все по-популярни за потискащия апетита им, както и свойствата за загуба на тегло, както и способността им да понижават кръвната захар. Добавките, направени от популярния кактус на Hoodia gordonii от пустинята Калахари в Африка, например се увеличават в популярността и употребата в САЩ и Европа.

Подобно на hoodia, caralluma fimbriata се използва за потискане на апетита и като преносима храна за лов. Използва се за потискане на глада и апетита и повишаване на издръжливостта в цяла Индия. Понякога се счита за "гладна храна", използвана по време на периоди на глад за потискане на апетита. Векове наред хората в селските райони на Индия са яли Caralluma fimbriata, която расте диво от различни части на страната.

Caralluma fimbriata се приготвя като зеленчук, използван в консерви като чинийки и туршия, или яде суров.

Счита се, че Caralluma fimbriata блокира активността на няколко ензими, които след това блокират образуването на мазнини, като принуждават запасите от мазнини да се изгорят. Счита се, че Caralluma fimbriata има ефект върху механизма за контрол на апетита на мозъка.

Експерти от аюрведа (традиционна индийска медицина) отбелязват, че при използването на Caralluma fimbriata няма неблагоприятни ефекти и растението няма известна токсичност.

Патентованият, тестван екстракт от Caralluma fimbriata е разработен и стандартизиран от фирма, наречена Gencor. Известна като "Slimaluma", екстрактът доставя растението в концентрирана форма.

Един от единствените продукти в САЩ, който използва формулата Slimaluma, е добавката GenaSlim на Country Life, която съчетава патентования екстракт от Carlimuma fimbriata с EGCG (епигалокатехин галат) от зелен чай.

Заедно те имат синергичен ефект върху контрола на апетита и загуба на тегло. В няколко клинични проучвания, Slimaluma е доказано, че е ефективен при намаляване на телесните мазнини чрез контрол на апетита.

Ако се интересувате от изпробването на този продукт за контрол на теглото, можете да сравните цените сега от различни онлайн доставчици.

Източници

За повече информация

Вижте GenaSlim със Slimaluma (Caralluma fimbriata)

Оповестяване: В Fit нашите експертни писатели са ангажирани с проучването и писането на внимателни и редакторски независими прегледи на най-добрите продукти за вашия живот и вашето семейство. Ако ви харесва това, което правим, можете да ни подкрепите чрез нашите избрани връзки, които ни печелят. Научете повече за процеса ни на преглед .