Дали Пилатес Фюжън с други дейности все още Пилатес?

Как да избягвате объркването на синтез на Пилатес

Пилатес на топка за упражнения . Пилатес с фитнес ленти . Пилатес с йога . Пилатес с танго танци. Пилатес в басейна. Списъкът на практиката на пилатес, свързан с други дейности, продължава. Но наистина ли все още говорим за Пилатес, когато се представя най-вече в контекста на различна система от упражнения? Голяма част от общността на Пилатес би казала "не", а голяма част ще каже "да".

Корените на Пилатес

Йосиф Пилатес разработи огромен репертоар от упражнения, базирани на много специфични принципи на движение. Упражненията му се извършват на подложка или с едно от многото оборудване, което е изобретил, като например магическия кръг , стола на Пилатес и реформатора . Това е близо до края на историята за много традиционалисти в света Пилатес.

Въпреки това, тъй като методът на Пилатес е повлиял на науката за упражненията и обратно, много нови подходи и видове екипи са намерили своето място в обучението по пилатес.

Когато Fusion Пилатес престане да бъде Пилатес?

Критичният въпрос тогава става: Колко далеч от традиционните Пилатес е твърде далеч? Ако вземете курс или си купите видеоклип, който твърди, че е сливане на Пилатес и нещо друго, кажете Пилатес и балната зала, но има само две традиционни упражнения за Пилатес в цялата работа, все още ли е Пилатес? Какво ще стане, ако добавят работа за укрепване на ядрото?

Ако направите пилатес в класа на топката и инструкторът няма повече от един сертификат за сертифициране от един от многото самонаети фирми за сертифициране "Пилатес на топката", ще получите ли ползите, свързани с правилното пилатес?

Не мога да отговоря на тези въпроси. Моята работа е да ги привлека вниманието ви и да ви предупредя, че докато повечето инструкции, базирани на Пилатес, са отлични, има и много Пилатес, съчетани с друго оборудване и традиции, които са толкова дериватни, че няма истински Пилатес в него, освен като име или като маркетингов инструмент.

Съвети за намиране на качествен синтез Пилатес

И така, откъде знаеш, ако получиш опит за синтез на Пилатес, който ти дава достатъчно пилатес, за да го направиш заслужаващо, особено ако няма традиционни пилати, които да се преподават? 5 съвета по-долу ще ви помогнат да бъдете опитен клиент:

  1. Най-доброто решение е да познавате Пилатес . Вземете някои пилатес класове, оборудване или мат, с напълно сертифициран инструктор Пилатес . След това преминете към комбинирането на Пилатес с това или онова. Най-малкото ще имате чувство за основите на движението на Пилатес и ще можете да видите тези принципи, отразени в инструмента ви по синтез - или не.
  2. Разберете колко много инструкции Пилатес притежава учителят по синтез на Пилатес. Не се разрешавайте за еднодневен семинар. Ако вашият инструктор комбинира Пилатес с нещо друго, йога или балет, например, те трябва да бъдат добре обучени в двете.
  3. Потърсете основите на инструкциите, вдъхновени от Пилатес, като акцент върху коремните тела, които се изтеглят в подкрепата на сърцевината; дължина и изравняване; упражнения; стабилност на сърцевината, включително корема, раменете и таза; интегрирано дишане; и чувство за принципите на Пилатес .
  4. Запитайте се как се чувствате след една класа. Имате ли ползите, които свързвате с обучението по пилатес? Дали вашите крайници се чувстват по-дълго и се чувствате по-високи? Получавате сила без напрежение? Вашата поза е по-добра и дишането ви е лесно и пълно? Чувствате ли се по-гъвкави?
  1. Подгответе се, като прочетете повече за инструкциите за упражнения от Пилатес, за да станете по-дискриминиращ практикуващ.

Някои връзки, за да започнете: