Как да готвя зелените в здравословната си диета

Зелените са опаковани с хранителни вещества и лесни за готвене

Зелените са идеално допълнение към здравословното хранене. Хранителните ползи листни зеленчуци са многобройни и има много начини, по които можете да приготвите тези вкусни зеленчуци.

Когато става въпрос за готвене зеленчуци, те обикновено могат да бъдат разделени на три групи, в зависимост от това колко готвене те изискват. Независимо дали искате да се насладите на сурови зелени салати, зеленчуци за бързо приготвяне на храна или сърдечни зеленчуци, ние имаме няколко съвета, които ще ви помогнат.

Салати Зелените

Зелените салати обикновено се консумират сурови и обикновено попадат в категорията " маруля ". Билки и няколко други зеленина като спанак също могат да се считат за зелени салати.

Като цяло, колкото по-тъмен е цветът, толкова по-питателна салата зелени са. Айсберг маруля, например, е изключително ниско в хранителни вещества в сравнение с по-цветни роднини. Ромската маруля има 17 пъти повече от витамин А и 6 пъти витамин С като айсберг маруля.

Когато имате избор, разнообразие от Зелените е винаги най-доброто, тъй като всеки има своя собствена разнообразие от хранителни вещества. Можете да се вдъхновите от зелените плодове, намерени в торба от пролетен микс , която се среща често в много магазини за хранителни стоки. Чрез смесване на няколко сортове салати със спанак, швейцарско орехче, радичио и подобни зелени, можете да увеличите хранителната стойност.

Истинското хранително падане на салата идва от гарнитурата, особено от салатата , така че трябва да изберете мъдро.

Най-добрите салатни превръзки имат здравословни масла като зехтин, който има много хранителни ползи .

Соевото и царевичното масло имат много омега-6 мазнини и най-добре е да се отклоните от тях в по-голямата си част. Майонезата се прави главно от нефт. Много от тях използват соево масло, затова проверете етикета, за да видите какъв вид масло съдържа, преди да го купите.

Вашият най-добър вариант е да направите своя собствена превръзка . Това е невероятно лесно да се направи точно в купата, също. Започнете с оцет и лимонов или лимонов сок. Добавете сол, черен пипер и подправки по желание, след това разбъркайте в малко масло (около три пъти маслото като оцет). Добавете това към вашата зелена салата и хвърлете микса, за да покриете всичко добре.

Бързо готвене Зелените

Това, което бихме класифицирали като "бързо готвене зеленчуци" може да се яде или сурови или леко приготвени. Спанакът е най-очевидният пример за тази категория. Отнема само секунди, за да готвите млад типичен листа спанак.

Шард (Швейцарската чарда) е бързо готвене зелено, което също може да се яде сурово, въпреки че не е обикновено. Шард се предлага в много цветове, които често са по-леки, отколкото по-традиционния швейцарски чирд. Стъблата могат да се приготвят заедно с листата или да се консумират сурово. Например, можете да ги поставите в салата от риба тон вместо целина. Ако не сте опитали шарлата, може да се изненадате колко вкусна и гъвкава е.

Шард и по-познатият спанак са добри места за започване с варени зелени, тъй като те са толкова лесни, а не толкова горчиви, както някои други.

Зелените цвекло всъщност са свързани с чаршафите и спанака. Те също така бързо готвене и вкусни. Ескарол, глухарче и киселец също са сравнително бързи ястия, които може да искате да опитате.

Докато зелето не е много листно, то може да се впише и в тази категория, въпреки че е свързано с по-хладните зелени зеле и сортове. В края на краищата, какво би било здравословно хмел, без безготвено зеле?

Полза за варени зеленчуци е, че те се свиват много, за да можете лесно да получите много хранене от тях. Обикновено шест чаши сурови зеленчуци стават приблизително една чаша варени зеленчуци. Повечето от тези зеленчуци за бързо приготвяне отнемат само няколко минути, за да готвят.

Сърцевините Зелените

Хората преодоляват своята съпротива срещу сърдечни зеленина като зеле и зеле , а това е много хубаво нещо.

Опитайте ги, ако още не сте, защото те предлагат най-много хранителни ползи от всички зеленчуци. С течение на времето те дори могат да станат любими.

Kale и collard greens са най-честите примери за сърдечни зеленина. Те изискват готвене, макар и не толкова, колкото много хора мислят. Да, можете да готвите collards за един час, но ако отрежете зелените от влакнести стъбла, те могат да бъдат нежни в 10 до 15 минути. Kale също е хубаво, когато се готви за този период от време.

Измиване и съхранение на Зелените

Най-лесният начин да измиете Зелените е да ги поставите в много вода и да ги размазате наоколо. Това позволява на мръсотията да потъне до дъното. Това е наистина лесно, ако използвате голям пот с вложка за източване на тестени изделия. След като изсипете зелените части, извадете ги и ги почукайте добре. Оставете зелените сухи за няколко минути, преди да ги съхранявате.

В идеалния случай, зелените трябва да бъдат сухи или почти сухи. Съхранявайте ги в чантата си с възможно най-голямо количество въздух. Също така можете да запазите хубаво количество влага, като поставите едва влажна хартиена кърпа в чантата. Поставете торбата в зеленчуковото чекмедже на хладилника.

Как да приготвим зеленчуци

Зелените могат да се задушат и да се приготвят доста бавно в малко количество течност, обикновено в ароматни съставки - или сатен - бързо приготвени в малко количество масло. Те също могат да бъдат на пара или варени, но повечето хора обичат да добавят други вкусове, които вървят добре със зелените. Това е по-лесно с подправяне или задушаване.

Друг начин да направите Зелените е да ги подправите със сирене в сирене. Те също са отлични, когато се пекат с яйца и сирене, както в спанак готвене .

Зелените също могат да бъдат хвърлени в почти всяка супа или тиган, особено по-леките вкусови зеленчуци, като например чаршафите.

Най-добрите ароматизатори

Когато четете рецепти за Зелените, някои съставки се появяват отново и отново. Това е така, защото те вървят толкова добре със зелените. Всяка комбинация от тях обикновено ще бъде победител:

Словото от

Използвайте тези съвети като вдъхновение за добавяне на повече листни зеленчуци към вашата диета. Ако все още не сте опитали някои от тези Зелените, дайте им шанс в няколко различни рецепти. Може да откриете, че приготвянето на определени зеленчуци по определен начин е точно това, от което се нуждаете, за да се насладите наистина.