Работещи със сезонни алергии

Как да управлявате безсъзнание на открито

Ако страдате от сезонни алергии или сенна хрема, бягането на открито може да бъде не толкова приятно изживяване по време на алергичния сезон. Но е възможно да се разхождате на открито и да се насладите на природната красота, дори ако страдате от сезонни алергии. Изпълнете тези съвети, за да поддържате безпроблемната работа.

1 - Планиране на тренировки при ниски нива на прашец

Cultura

Концентрациите на прашец обикновено са най-високи от 5 до 10 часа, според Американската академия по алергия, астма и имунология. Проверете броя на местните полени в сайтове като Pollen.com.

2 - Познайте личния си грах

Докато някои хора развиват симптоми, когато броят на полен е от 20 до 100 зърна на кубичен метър, други могат да понасят много по-високи стойности. Обърнете внимание на броя на полен и следете кога започвате да изпитвате симптоми. Някои състезатели имат по-нисък праг от други. След това можете да изберете да бягате навън, когато броят на полен е под личното ви ниво на толерантност.

3 - Избягвайте сърбежните очи

Ако страдате от сърбящи, воднисти очи по време на сезона на алергията, опитайте да носите очила, когато бягате навън. Ако не е толкова слънчево и не искате да носите тъмни слънчеви очила, можете да получите слънчеви очила, които имат ясни лещи или имат много нисък нюанс, за да предпазите очите си. Също така можете да опитате да използвате очни капки около час преди да излезете навън.

4 - Използвайте инхалатора си

Ако имате астма, използвайте инхалатора около 15 минути, преди да започнете да бягате, и се уверете, че се нагрявате бавно. Внимавайте да не прекалявате - запазете леко темпото, ако смятате, че условията могат да предизвикат астмата ви. И вкарвай инхалатора с теб на пътя си, в случай, че ти е необходим.

5 - Избягвайте да бягате по ветровити дни

Вятърът разпространява прашец във въздуха, така че се движи на закрито, когато е ветровито. Може дори да не искате да бягате на открито в деня след силните ветрове, тъй като във въздуха все още ще има много прашец.

6 - Душ веднага след вашето бягство

Най-лошите алергични симптоми обикновено не се появяват до около час, след като влезете в контакт с прашеца, така че всъщност може да сте в състояние да бягате на открито без да имате симптоми. Но за да намалите риска от симптоми след вашето пътуване, не забравяйте да вземете душ и да облечете чисти дрехи, веднага щом се върнете от бягането си.

7 - Не излизайте навън, ако сте уморени

Когато сте уморени или смутени, имунната ви система вероятно ще реагира по-бързо и сериозно на алерген. Така че, опитайте се да избегнете упражнения на открито, ако сте уморени или джетаги.

8 - Използвайте вашите алергични лекарства

За най-добри резултати вземете редовно алергичните си лекарства, за да сте напълно защитени, когато излизате навън. Ако обикновено използвате медикаменти (като хапче за орално антихистамин), само когато знаете, че ще бъдете изложени на алерген, го отнеме няколко часа, преди да тръгнете навън.

9 - Покрийте носа и устата си

Може да помислите да носите маска или лента, за да покриете устата и носа си. Това ще намали количеството на полен, който попада в носа и белите дробове.

10 - Пусни след дъжд

Поленът намалява, тъй като дъждът измива прашеца, затова е по-малко вероятно да изпитате симптоми, след като вали.

Източници:
"Пролетен алергичен сезон скоро ще донесе кихане" Американската академия по алергия Астма и имунология.

> Съвети за запомняне: Външни алергени Американската академия по алергия Астма и имунология.