Advantra Z Нежелани реакции и опасения за безопасността

Допълненията с горчив оранжев може да навредят на здравето ви

Ако сте dieter търси добавка за отслабване , трябва да бъдете предпазливи. Според някои източници някои хапчета за отслабване и добавки като Advantra Z и други, които съдържат горчив портокал, могат да навредят на вашето здраве. И така, как се отслабвате и оставате здрави? Важно е да получите съвети от няколко източника.

Какво е Advantra Z и е безопасно?

Една от най- популярните добавки за диетични добавки на пазара е горчив оранжев (Citrus aurantium) .

Според много доклади продуктите, съдържащи горчив портокал или горчив портокалов пилинг, стават популярни заместители на хапчета за отслабване и добавки, съдържащи ефедрин. Продуктите, съдържащи Ephedra, бяха забранени от FDA, след като организацията установи, че продуктите са опасни.

На рафтовете на магазините днес ще видите горчив портокал и горчив портокал, изброени в много хапчета за отслабване и продукти. Advantra Z е един от тях. Но преди да решите да опитате продукта, важно е да оцените доказателствата и да получите най-добрата информация за безопасността, за да сте здрави.

Няколко проучвания са провели Advantra Z и други горчиви оранжеви продукти. Ще видите проучванията, изброени на уебсайтовете на много доставчици, които продават продуктите на Advantra Z. Много от проучванията популяризират продукта като безопасен и ефективен. Но това, което не виждате на уебсайта, е финансирането зад тези проучвания.

Много проучвания, които популяризират Advantra Z, са финансирани от Nutratech, компанията, която произвежда и продава наркотика.

Съгласно разкриването на финансирането за научни изследвания, "всички автори (изследователи) са работили като консултанти за Nutratech, Inc., компания, която предлага горчиви оранжеви екстракти." Nutratech Inc.

Разбира се, само защото проучването се финансира от производител на хапчета за диета не означава, че информацията е погрешна.

Но ако сте dieter, който иска да остане в безопасност , е умен да балансира финансираните изследвания с изследвания, провеждани от безпристрастни източници.

Горчиви оранжеви странични ефекти

Има няколко места, на които можете да получите информация за безопасността на горчивия портокал, основната съставка на Advantra Z. Националната здравна канцелария на хранителните добавки е добро място за начало. Правителствената организация координира научните изследвания, за да предостави информация на диетолозите като вас, които се нуждаят от безпристрастна информация за безопасността на хапчета за отслабване и добавки.

Според организацията "Тъй като горчивият портокал съдържа химикали, които могат да ускорят сърдечния ритъм и да повишат кръвното налягане, може да не е безопасно да се използва като хранителна добавка". Страницата с информация за потребителите на NIH върху горчивия портокал осигурява няколко други предупреждения за употребата на продукта за отслабване.

Други организации предоставиха и предупреждения. Проучване, проведено от Калифорнийския университет в Сан Франциско, оценява безопасността на Advantra Z и Xenadrine EFX. Те заключиха, че хранителните добавки "причиняват увеличен сърдечен ритъм сред здрави хора и могат да имат вредни здравни ефекти при някои хора".

Тъй като може да има странични ефекти от Advantra Z, които могат да повлияят на вашето здраве, трябва да обсъдите хапчето с Вашия лекар, преди да го приемете.

Вашият доставчик на здравни услуги може да ви предостави най-добрите препоръки за безопасност въз основа на вашата лична здравна история и медицински състояния.

Източници:

"Ефераз-свободните" диетични добавки създават потенциални здравни рискове. Калифорнийски университет Сан Франциско. Център за новини на UCSF. https://www.ucsf.edu/news/2005/09/5314/ephedra-free-dietary-supplements-pose-potential-health-risks

Haller CA, Benowitz NL, Jacob P. "Хемодинамични ефекти на едедро-свободните добавки за отслабване при хора". Американския вестник на медицината септември 2005 г.

Билки с един поглед. Горчив оранжев. Националните здравни институти, Министерството на здравеопазването и службата на САЩ. HTTP: // HTTPS: //nccih.nih.gov/sites/nccam.nih.gov/files/Herbs_At_A_Glance_Bitter_Orange_06-13-2012_1.pdf

Lopez, HL, Ziegenfuss, TN, Hofheins, JE, Habowski, SM, Arent, SM, Weir, JP, & Ferrando, АА. "Осем седмици добавка с продукт за отслабване с множество съставки подобрява композицията на тялото, намалява обвивката на тазобедрената и тазобедрена жлеза и увеличава енергийните нива при мъже и жени с наднормено тегло." Вестник на Международното дружество по спортна хранене 2013 г.

Стос, Сидни Дж., Хари Г. Преус и Мод Шара. "Преглед на човешките клинични изследвания, включващи Citrus Aurantium (горчиво оранжево) екстракт и неговия първичен протоалкалид p-Synephrine." Международен вестник на медицинските науки, август 2012 г.