8 бутилки за вода без BPA, които да купите през 2018 година

Много проходилки са загрижени от съобщенията, че повредени поликарбонатни бистри бутилки могат да извличат бисфенол А (BPA) във водата. Много бутилки за вода са изработени от други пластмаси и винаги са били без BPA. Поликарбонатните бутилки обикновено са ясни, а не непрозрачни. Ако чистата си пластмасова бутилка с вода има 7 вътре в триъгълник на дъното, тя може да е поликарбонат, въпреки че все още може да бъде без BPA. Производителите на поликарбонатни бутилки бързо реагираха до пролетта на 2008 г., като произведоха версии без BPA. Ако е време за нова бутилка с вода , може да искате да разгледате тези избори или други маркирани като без BPA.

Camelbak има лека изолирана бутилка за велосипеди, която поддържа нещата невероятни четири пъти по-дълго. Външната повърхност е облицована с аерогел, а самата бутилка е пластмаса без BPA . Харесва ми почти всичко за бутилката Camelbak Podium Chill. Първо, тя не тежи повече от неизолирана бутилка и е с еднакъв размер като повечето с капацитет от 21 грама. Той се вписва в държач за бутилка на велосипед, в чанта или в държача за чаши за кола.

Това е моята любима бутилка с вода в любимия ми кобур. Бутилката за водата Ultimate Direction е изработена от полиетиленова пластмаса. Kicker Valve позволява лесен достъп до вашата вода без изтичане. Устата на бутилката за вода е достатъчно голям, за да добави ледени кубчета. Ultimate Direction продава разнообразие от кобури. Достъпът Plus има малко отделение с цип за най-важните неща и джоб за окото, за да държи гел колба или други предмети като мобилния си телефон.

Моите ходещи приятели откриха тази бутилка и скоро ги видях навсякъде. Ти просто пийваш водата през сламата, премахвайки необходимостта да наклоните бутилката, за да вземете напитка. Това означава, че не блокирате собствения си възглед, което е добре да се избягва при ходене. Ако се стремите да пиете определено количество вода, ще оценявате маркировката от страната, която ви показва колко вода остава. Оригиналните бутилки Camelbak Better са изработени от поликарбонат, но сега са направени от материали без BPA.

Налген беше една от компаниите, засегнати най-тежко от страховете за поликарбонатните бутилки, тъй като отдавна са изградили отличната си линия външни бутилки и контейнери на бистър пластмасов поликарбонат Lexan полимер. Те се забъркаха в действие, за да заместят Lexan с кополиестера Eastman Tritan, който е без BPA. В бутилката OTG Tritan има капачка за затваряне, за да се затвори устните за пиене, за които ми е трудно да пия. Страната има градуирани грамове в унции и милилитри, за да ви помогне да следите приема си. Все още е ясна, твърда и удароустойчива пластмаса и е безопасна за съдомиялна машина. Не се страхувай от Налген. Той има 7 в триъгълника на дъното, тъй като той обозначава неговия поток за рециклиране, но можете да търсите наименованието без BPA или Tritan.

Неръждаемата стомана е без BPA и не е необходимо да бъде облицована с полимери, които могат да съдържат BPA или други рискови вещества. Klean Kanteen обещава, че силно полираната вътрешна повърхност не се излива и не съдържа токсини. Но все още мога да открия метален вкус във водата, когато седи за определен период от време. Бутилките от неръждаема стомана предават топлината и студа по-бързо от пластмасата, така че напитките Ви ще достигнат по-бързо стайна температура.

SIGG е специализирана в алуминиеви бутилки, облицовани със смола, за да ви предпазят от недостатъците във водата и от всички останали алуминиеви молекули. Преди пластичните страхове имаше опасения за алуминий. Бутилките SIGG бяха оценени като най-тежката бутилка с вода в теста за списание Backpacker от 2006 г. Накрайникът има "кал" и го натискате да го пие или да го завърти, за да го запечата. Един недостатък на металните бутилки е, че не можете да ги изстискате, за да подобрите потока на водата, което някои потребители смятат за недостатък. Алуминият е много лек. Но също така е предразположен към бързо загряване или охлаждане и изпотяване във влажен климат. Сега SIGG има широко отворени модели, които предпочитам, тъй като мога да добавя кубчета лед към водата.

Амфиподните бутилки за вода имат символ # 4 за рециклиране и са без BPA и без фталат. Те са умело оформени, за да имат нисък профил, така че да не излизат навън като цилиндрични бутилки. Системата Amphipod Full Tilt е оформена така, че да приляга плътно в лумбалната област, без да се подсказва и е лесна за носене под яке. 20-унция бутилка вода е контур и се вписва сигурно в ръкава си. В други версии бутилките се прикачват към колан за бърз достъп.

Бутилката ALEX е модулна бутилка от неръждаема стомана, която се разпада за лесно почистване на ръка или в съдомиялната машина. Това убива два проблема - растящия бактериален / гъбичен растеж и тревогите по отношение на пластмасите. Не намерих никакви вкусове във водата, оставена в него през нощта. Бутилката ALEX е по-широка от повечето поради централния фланец и може да не се вмества в съществуващия ви носител за бутилки. Трябва да премахнете горната капачка, за да я изпиете.

разкриване

В Fit, нашите експерт-писатели са ангажирани с проучването и писането на внимателни и редакторски независими прегледи на най-добрите продукти за вашия живот и вашето семейство. Ако ви харесва това, което правим, можете да ни подкрепите чрез нашите избрани връзки, които ни печелят. Научете повече за процеса ни на преглед .