Начинаещи топка тренировка за баланс, стабилност и якост на ядрото

Може да не мислим много за баланса и стабилността , но тези елементи са много важни за всичко, което правим, от ежедневните ни задължения до упражненията.

Помислете за това: Всяка става е съставена от сухожилия и сухожилия, свързани с всички мускули, които работят, за да поддържат тялото ви изправено и на правилното място. Колкото повече можете да укрепите тази съединителна тъкан и тези стабилизаторни мускули , толкова по-добре тялото ви ще изпълнява без значение каква дейност правите.

Голямото нещо за работа по баланса и стабилността е, че не е нужно да правите усъвършенствани или интензивни упражнения за подобряване. Всъщност, един прост инструмент, упражняваща топка, може да ви помогне да работите в тези области с разнообразие от прости и лесни за упражнения упражнения.

Следващите упражнения правят това, което ви позволява да работите по всички области на тялото си, като същевременно ви позволява да се запознаете с нестабилната повърхност на топката. Това е перфектно, ако не сте имали много опит с помощта на упражняваща топка и искате нежен начин да работите с тялото си.

Ако никога преди не сте използвали топка, опитайте се да седнете до стена или да държите на стол за баланс, ако имате нужда. Направи си път до упражненията без никакви подпори.

предпазни мерки

Консултирайте се с Вашия лекар, ако имате някакви наранявания или медицински състояния.

Необходимо оборудване

Упражнена топка .

Как да

Кръгови топки

Кръговете с топки са идеалното място да започнете да разхлабвате тялото и да свикнете със седалището на топката за упражнения. Направете кръговете толкова малки, колкото искате. Докато се загрявате, можете да отидете по-дълбоко във всеки кръг.

Топки маршове

Стрелките с топки са чудесен начин да оспорите баланса си, като издърпате един крак от пода и принуждавате стъпалото да стои стабилно. Задръжте на стената тук, ако имате нужда.

Баланс на седалките

Това упражнение наистина ще оспори вашето равновесие, така че дайте си време да практикувате и усъвършенствате това.

Разходки с топки

Разходките с топки могат да бъдат много предизвикателни за ядрото, затова отделете време с тази. Може да искате да ходите наполовина, за да изпробвате якостта си преди да излезете надолу.

Плюшени кресла

NiseriN / Гети изображения

Топките на кълбото не само ви помагат да балансирате, но и укрепвате глутените, бедрата и бедрата си .

Една топка може да бъде голям ресурс, ако имате проблеми с гърба или коляното. Чрез използването на топка често можете да изтласквате натиска от гърба и коленете си, като ви дава безопасен начин да клякате .

Талиен наклон на топката

Таблетките на таза са много фино упражнение и чудесен начин да работите внимателно с корема и долната част на гърба. Правенето им на топката добавя елемент на баланс, който ще ангажира всички стабилни мускули в долната част на тялото.

Натиснете крака върху топката

Бен Голдщайн

Ако имате проблеми с коляното, това упражнение може да не работи за Вас. Ключът към този ход е да се опитате да запазите теглото в петата си, а не върху пръстите на краката, което може да утежни коляното.

Обратно разширение

Кариамидж / Робърт Дали / Гети изображения

Този ход може да бъде малко труден, за да влезе в позиция. Може да се наложи да коригирате топката няколко пъти, преди да намерите правилния вид подкрепа.

Хип Асансьори

Бен Голдщайн

Хип-асансьорите са чудесен начин да работите по равновесие, но също така получавате страхотна тренировка за вашите glutes и hamstrings.