10 причини да започнете йога днес

Времето ви е ценно, така че защо да го прекарате с йога? Можеш да правиш Зумба или да се въртиш или Тае Кван. Заспиване, разходка , плуване. Всъщност тези неща са страхотни и определено трябва да ги направите. Но вие също трябва да правите йога. Ето десет причини.

1 - Вие сте подчертани

Герои изображения / Гети изображения

За съжаление стресът и приятелите му се тревожат и безпокойството е проблем за много хора и се оказва, че имат неблагоприятен ефект върху здравето. Йога е чудесно за облекчаване на физическите симптоми на стрес (дори при атака на безпокойство ) и за въвеждане на идеята за успокояване на ума. Често съм виждал, че йога действа като портал за премахване на стресови ситуации от личността или на работното място от живота на хората. Йога може да ви помогне да излезете от колелото на хамстера и да спечелите перспектива за това, което е наистина важно.

2 - Не можете да докосвате пръстите си

Хората ми казват през цялото време, че не могат да правят йога, защото не могат да докоснат пръстите си. Е, това е, за което е йога, глупаво. Подобрената гъвкавост е почти сигурен резултат от редовната практика в йога, а не само от вашите хамутчета.

3 - Вие седнете на бюро цял ден

Позата е голям проблем за много хора, които прекарват по-голямата част от работния си ден пред компютъра. Ако пътувате до и от работното си място и си почивате на дивана, ще се окажете най-малкото с болки в гърба. Има много начини, по които йога ви помага да издържите гръбнака си назад и раменете, включително и разтягане, което можете да направите на работа .

4 - гърбът ти боли

Както споменах по-горе, болката в гърба е ендемична за заседналия начин на живот. Първи да се движат и да се простират няколко пъти в седмицата може да бъде превантивна и дори лечение на болката, която вече имате. Тъй като болката в гърба може да бъде причинена от толкова много различни неща, важно е да видите лекар, ако имате хронична болка, така че той или тя да ви каже дали има някакви движения, които трябва да избягвате. Нашето ръководство за болки в гърба има някаква голяма информация за йога за болка в гърба, която също трябва да проверите.

5 - Искате да отслабвате

Йога за отслабване е малко противоречива тема. Въпреки че има изобилие от научни доказателства, че дори и най-физически изискващите видове йога не изгарят толкова много калории, има и много анекдотични доказателства от хора, които вярват, че йога е изиграла важна роля в загубата на тегло. Като се има предвид това несъответствие, се предполага, че йога играе поддържаща роля, като насърчава по-здравословен начин на живот и подобрен хранителен избор.

6 - Имате артрит

Хората с артрит се съветват да движат телата си и да останат активни, но се нуждаят от форми на упражнения, които са слабо въздействащи и нежни по ставите. Йога се вписва в сметката. Ако е възможно, намерете клас, който да обслужва хората с артрит, за да сте сигурни, че вашият учител е запознат с вашето състояние.

7 - Вие сте бременна

Поздравления! Ако никога преди не сте правили йога, това е страхотно време да започнете. Има толкова много причини да правите йога по време на (и след) бременността си . Йога може да ви помогне да се подготвите за раждане, като отваряте тялото си и ви даваме техники за справяне с болката. Курсовете за пренатална йога предлагат време за забавяне и връзка с променящото се тяло.

8 - Можете да използвате време

Помниш ли, когато си бил дете и майка ти ти каза да си поемеш дълбоко дъх, когато си се трудил? Е, все още работи. Дихателните упражнения, преподавани в упражненията по йога (наречени пранаяма ), предлагат невероятни инструменти за подобряване на дихателната функция и контролиране на ефекта й върху централната нервна система. Йога също е чудесен начин да отделите време от останалата част от деня си. Вашето време на матрака е истинска почивка от постоянната бърборене в главата ви.

9 - Просто искате да се чувствате по-добре

Първоначално можете да опитате йога само за упражнения, да помагате с другите си атлетични занимания или защото сте чували, че ще ви дадат хубав задник, но бързо ще откриете, че ползите от йога са далеч отвъд физическото. Някои хора намират връзка с духовното, но дори и това да не е вашата чаша чай , вашето настроение ще бъде повдигнато и ще се почувствате по-добре.

10 - Всеки друг го прави

Не сте ли най-малко любопитен защо всеки от вашия бариста до вашия пощальон до шефа си към майка ви винаги изтича на йога? Докато обикновено съм последният човек, който да ви посъветва да следвате стадото, простотата на хората, които се наслаждават от йога, предполага, че има нещо за него. И ако не ви харесва, поне ще разберете защо.