Как да добавите фитнес топки към вашите пилатес упражнения

Универсалната фитнес топка може да придаде ново предизвикателство на познатите си рутинни процедури

Упражняващи топки - познати също като фитнес топки, топки за стабилност, балансирани топки и швейцарски топки - са големи надуваеми топки, които са с диаметър от 55 до 75 сантиметра и се използват във всички видове фитнес зали, включително физиотерапия, йога, пилатес и общо упражнение. В действителност съществуват много видове топки за упражнения, използвани за фитнес, но за целите на тази статия ще се съсредоточим върху тези, които са най-широко използвани.

Упражняващите топки със сигурност не са измислени от Йосиф Пилатес и те не се считат за традиционно оборудване за Пилатес по начина, по който са магическите кръгове и реформаторите . Въпреки това, фитнес топката е сърдечно прегърнала голяма част от пилатесската общност.

Фитнес топки за основно предизвикателство

Ако искате да преименувате фитнес топката за нейната основна функция, може да я наречете "Нестабилна топка", "Баланс на баланса" или топка за ангажиране на "Всички ваши топки-мускули". Това е предизвикателството, което предоставя на основните мускули, които правят фитнес топката толкова популярна в Пилатес. "Типичността" представлява доста балансирано предизвикателство, когато човек се опитва да седне или да лежи по време на упражнения.

Всеки път, когато предизвиквате равновесие, имате чудесна възможност да изпробвате якостта на ядрото, като използвате електрическите и стабилизаторните мускули. Вие ще откриете, че дори и само бедрата или краката на топката, докато останалата част на тялото е стабилна на мат е нарастване на трудността.

Начини за упражняване на топки се използват

Баланс и ливъридж

Начините за включване на фитнес топки в тренировка на Пилатес са почти безброй. Важното е да останете верни на намерението на упражнение.

Добавете предизвикателство и разнообразие към упражненията с пилатес мат, като експериментирате с присъщата нестабилност на топката или използвате формата и тежестта на топката като предизвикателство за лоста. Например, може да се направи стоката с краката, подпряни на топката (равновесие), или може да опитате да направите Стоте, които държат топката между глезените (лост).

Купуване на фитнес топка за пилатес

Пилатес упражнения топки са евтини, полезни и толкова много забавно, че наистина си струва да се получи един. Фитнес топките се предлагат почти навсякъде, където се продава оборудване за упражнения, от всички големи магазини за отстъпки до фитнес зали до фитнес зали и студиа. Ако не можете да намерите такъв, можете да намерите онлайн.

Пилатес упражнения с фитнес топка

лесно

умерен

По-трудно