Как да използвате медицинска топка в тренировката си

Повечето от вас знаят, че топката за стабилност е отличен начин за работа на всяка част от тялото ви, включително корема, бедрата и бедрата. Използвайки топка, независимо дали правите хрускам , натискате или използвате като пейка за тежести, насочвате вашите коремни , гръбначни и стабилизаторни мускули за по-динамична тренировка.

Но какво да правим тези неща с лекарска топка? Мнозина от нас може би са използвали старите в класа за фитнес или може дори да имаме един, който да седи в ъгъла, събирайки прах.

Време е да го изгорите и да го използвате добре.

Защо медицински топка?

Вместо на топката за медицински курсове за нападение, сегашната ни версия е отличен инструмент за изграждане на сила, баланс, стабилност и координация.

Ползите от обучението по медицина

Медицински топки са дошли дълъг път и сега идват в различни тегла и текстури. Някои имат дръжки, а някои не, някои скача, а други не. Използването на медицински топки добавя ново измерение на вашето обучение, тъй като те отвежда през всички равнини на движенията (за разлика от традиционното тренировка за тежести).

Този тип обучение превежда добре как наистина се движим в реалния свят.

Избор на медицински топки

Обичам да препоръчам на моите клиенти да разполагат с разнообразни медицински топки, ако могат. Средното тегло, което ще искате да използвате, вероятно ще бъде между 2 и 10 кг, но е хубаво да имате нараствания.

Препоръчвам да имате 4, 6 и 8 кг, за да започнете, защото някои упражнения ще изискват по-голяма тежест от другите.

Любимите ми топки:

Подобно на топката за стабилност, използването на медицинска топка изисква много работа от вашия корем и гръб, така че изберете тегло, с което да се справите, обикновено между 2 и 10 кг. Най-много движение започва в основата и без силни мускули, рискувате наранявания, както и изглеждате глупави във фитнеса. Използването на лекарствена топка може да ви помогне да тренирате тези багажни мускули по начина, по който работят по време на ежедневните дейности, а не само във фитнес залата.

Приготвяме се да започнем

Понякога получавате фитнес оборудване и осъзнавате, че нямате представа как да започнете или, дори по-объркващо, как да го интегрирате в това, което вече правите.

Голямото нещо за тренировките по медицина е, че може да бъде аеробно / анаеробно (да хвърля топката назад и напред) или да го използвате като инструмент за тренировка за сила (както при медицински топки).