Как да използваме тежести за ръце в пилатес тренировка

Лесно е да си представите добавянето на ръчни тежести за тренировка с пилатес и много хора. Но трябва ли? Тук ще разгледаме внимателно ролята на китките и тежестите на ръцете в тренировките на Пилатес.

Първо, нека бъде ясно, че става дума за леки ръчни тежести - за жени, обикновено 1-3 кг; за мъжете, малко повече. Използваме леки тежести, защото има рискове, свързани с използването на по-тежки тежести, когато правите тренировки, различни от фокусирано обучение за тегло .

Тежките ръчни тежести създават предизвикателства, свързани с лоста и инерцията, които могат да ви измъкнат от привеждането в съответствие; стрес си врата, раменете и гърба; и пренасочване на акцента на упражнение от сърцевината към крайниците. Точно обратното на това, което искаме в Пилатес.

Тежестта на глезените също може да се използва. Те също така представят проблеми, свързани с изравняването и стреса, ако те са твърде тежки.

Защо да използваме ръчни тежести на всички, ако използваме леки тежести?

Има някои предимства, които от време на време прибавяте тежести за ръцете или може би по-добри тежести за китката към вашата тренировка.

  1. Мускулно тонизиране . Дори леката ще добави допълнителен потенциален мускулен тонус към упражнения. В зависимост от упражнението, можете да се обърнете към допълнително усилие от мускулите в ръцете, гърба, раменете, гърдите и надолу в основата. В истинския стил на Пилатес ние практикуваме съпротива както на усилието, така и на освобождаването. По този начин използваме ексцентрични контракции, които изграждат дълги, силни мускули. Отново, една от причините, поради които използваме по-леки тежести, е да контролираме нивото на предизвикателството и да не каним мускулна употреба, която не е в баланс с упражнението.
  1. Отслабване . Обичаме да правим неща, които ни помагат при загуба на тегло . Всеки малък брой се брои. Добавянето на тегло към вашата тренировка ще увеличи количеството енергия, което изразходвате за упражнението и това ще увеличи изгарянето на калории. Но нека да бъдем реалисти, а не съвсем. Виждал съм също, че DVD-та от Пилатес добавят ръчни тежести, за да увеличат кардиото на загряването на базата на джогинг на място или танцови движения.
  1. Основно съзнание . В идеалния случай ще използвате ръчни тежести, както бихте използвали друго оборудване на Пилатес, което означава, че оборудването се използва по начин, който изпраща вниманието, информацията и енергията обратно към сърцевината ви. Също така, дори ако теглото е леко, ръчните тежести ще създадат допълнителна стабилност за раменете, сърцевината и таза.
  2. Разнообразие . Поддържането на разнообразие в рутината ви е добро хеджиране срещу изгаряне на тренировки. Ако ръчните тежести имат някои странични ефекти, които те правят, защо да не ги добавяте от време на време? Лично аз не ми харесва идеята да ги използвам през цялото време, защото те могат да отвлекат вниманието от дълбокото основно внимание, което е толкова важно в Пилатес, да не говорим, че могат да прекъснат потока от добра мат тренировка. Дебитът е ключов аспект на тренировките на Пилатес .

Какви упражнения от Пилатес мога да правя с ръчни тежести?

Ето някои класически упражнения за Пилатес (въпреки че правим нещо не толкова класическо), че може да опитате ръчни тежести с:

Разбира се, можете да сте креативни. Има много други основни пилатеси и упражнения за тежести. Гръдните тежести също. Можете дори да добавите тежести към упражнения, извършвани на друго оборудване на Пилатес. Ако искате да използвате тежести за реформатора, те трябва да бъдат тежести за китката, но топката за упражнения и столът Пилатес са добри кандидати за ръчни тежести.

Най-важното нещо, което трябва да имате предвид, е, че не искате ръчните тежести да се намесват в намерението на упражнение. Следователно, не бихте използвали ръчни тежести в упражнения, където те буквално попадат на пътя. В Пилатес това включва упражнения като валцуване като топка или уплътнение и упражнения, при които трябва да използвате ръцете си за стабилност или носене на тежести.

Не забравяйте също, че тежестите в краищата на ръцете или краката ви увеличават предизвикателството на лоста в упражненията. Може да искате да промените, като държите ръцете си по-близо до тялото си. Обръщането на гръбначния стълб и връщането му назад , например, може да се направи с огънати лакти и височина на рамото, докато ръцете с тежести са пред гърдите, юмрук до юмрук.

Забавлявайте се и използвайте тежестите безопасно.