Начини да избегнете натрупването на тегло това лято

Повечето хора знаят, че са готови да се борят срещу наддаване на тегло през зимата, когато празниците и намалената активност могат да доведат до няколко излишни килограма. Но лятото - с барбекютата в задния двор, слънчевите лъчи около лагерния огън и сладкото сладолед, може да се превърне в саботиращ сезон, ако не сте внимателни. Ето някои съвети за хранене и фитнес, за да избегнете натрупването на тегло през това лято:

Бъдете активни по време на ваканция

Марк X снимки

Лятото е чудесно време за ваканция на плажа, но не се опитвайте да прекарате всичките си дни, отпуснати в пясъка. Отидете на плуване, разходете се по плажа, опитайте каякинг, отидете на бягство или се разходете - всичко, което ще ви изгори калории.

Направете по-леки страни

Салата от макаронени изделия е чудесна за бургери и кучета, но една чаша салата от макаронени изделия може да се равнява на повече от 500 калории. За да спестите калории, използвайте пълнозърнеста паста и лека винегрет или нискокалорична италианска превръзка. Когато правите колбас или картофена салата, използвайте лека или без мазнина майонеза.

Гледайте какво пиете

Хубаво е да имате освежаваща, студена напитка, когато е горещо, но висококалоричните напитки, като редовна сода, сокове, алкохол и подсладен чай, добавят празни калории и няма да ви напълнят. Вместо това, пийте вода с лимон или вар, или опитайте seltzer или неподсладен леден чай.

Яжте пресни плодове за десерт

Вместо висококалорични десерти с високо съдържание на мазнини се насладете на сезонни, пресни плодове. Динята е чудесен избор, защото е с ниско съдържание на калории (само 46 калории на чаша) и ви запълва, защото това е 92 процента вода.

Избягвайте бингването на летните партита

Много летни дейности, като пикник и барбекю, се въртят около неограничено разпространение на храна. Бъдете умни, когато сте в тези типове събития. Опитайте се да избегнете ходене на парти, когато сте много гладни. Не претоварвайте чинията и се опитайте да избягвате връщането за секунди. Направете прекарано време със семейството и приятелите си, а не с храната.

Отидете лесно на бургери и кучета

Трудно е да бъдете на барбекю или пикник и да устоите на изкушението да ядете бургери и хот-дог. Ако трябва да ядете това горещо куче, опитайте се да се придържате към по-здрави топинги като кисело зеле, кетчуп, горчица или наслада. Стойте далеч от сирене сосове и чили. Когато правите свои собствени бургери, опитайте да използвате най-малкото говеждо месо и хвърлете някои нарязани зеленчуци като гъби, лук и чушки, за да увеличите хранителните вещества и да спестите калории.

Яжте скара зеленчуци

Пригответе здравословни зеленчуци на скара , като например царевица на кочата (използвайте не-калорично масло спрей) или правете вегетариански кабоми с тиквички, лук, домати и патладжан.

Победи жегата

Не оставяйте топлината да бъде извинение да не се упражнявате. Направете си писти рано сутрин или късно вечерта и се уверете, че сте на хидратация по време на бягството. Ако е твърде горещо и влажно да бягате навън, преместете теченията на закрито на неблагодарна или опитайте различна дейност, като плуване или водни джогинг .

Ограничаване на сладолед и други третирания

Лесно е да се прави хранене на сладолед редовен навик през лятото, но се опитайте да ограничите замразени третира като сладолед до не повече от веднъж седмично. Или, още по-добре, да се придържате към нискокалорични, но освежаващи алтернативи като лед, лъжички или сорбет.