5 Упражнения за по-добро равновесие

Баланс обучение не е само за вашите баби и дядовци вече! Спортистите са открили как упражненията за тренировка по специфичен баланс ги правят по-експлозивни и мощни. Възрастните са открили, че им помага да предотвратят наранявания от падане и да запазят своята независимост. И любителите на фитнес са открили, че балансираното обучение спомага за подобряване на тренировъчната им дейност, както и на ежедневния им живот. Всъщност, просто да се движите ефективно в живота изисква позитивно изравняване и добър баланс. Нека да разгледаме начините, по които балансът е важен за всеки и да опитате някои упражнения, които ще подобрят баланса си днес!

Балансът е разделен на два вида: статичен и динамичен. Статичното равновесие е способността да се поддържа центърът на масата на тялото в основата му на подкрепа. Динамичното е способността да се движите извън основата на опората на тялото, като същевременно поддържате контрол на позата. И двете са важни, и двете могат да бъдат подобрени с упражнения, които се фокусират върху баланса. Ето няколко, за да започнете.

Баланс обучение за всички

Заве Смит / Гети изображения


За състезателя:
Професионалното обучение се използва с спортистите през цялото време както за възстановяване на и за предотвратяване на наранявания. Просто казано, proprioception е чувство за съвместна позиция. Чрез практикуването на балансирани упражнения спортистът придобива чувство за контрол и осъзнаване на неговите стави и как те функционират, когато тялото е в движение. Помислете за глезените. Травмите на глезените са често срещани при спортистите, поради цялото завъртане, завъртане, спиране и стартиране. Дори и най-силният глезен може да бъде наранен, ако спортистът не е обучил нервно-мускулната система да реагира правилно под специфични повърхности. Обучението по балансиране също дава на състезателя повече сила и сила, защото се учи да използва по-ефективно центъра на тежестта си. Силното и свързано ядро ​​ви помага да скочите по-високо, да хвърлите по-далеч и да бягате по-бързо.

За старши:
Когато детето падне, той се върне веднага и продължава да се движи. Но когато по-голям възрастен пада, последствията могат да бъдат тежки и дори смъртоносни. Всяка година хиляди по-стари американци умират поради падане и счупени бедрени зони. Най-малкото мнозина ще претърпят загуба на независимост поради падане. Точно както спортистите могат да тренират телата си, възрастните могат да използват тренировъчни програми и движения, които се фокусират върху баланса, за да се намали и предотврати падането. Харвард Здраве съобщава, че програми за упражнения намаляват паданията, които причиняват наранявания с 37%, паданията водят до сериозни наранявания с 43% и счупени кости с 61%.

За средното лице:
Нека да направим това ясно: обучението по балансиране е за всеки. Списъкът на ползите е дълъг, но тук са само няколко:

С всичко това в ума, можете да започнете да включвате просто обучение за балансиране в живота си днес. Няколко начина да направите това у дома включват:

От гледна точка на добри упражнения за тренировка по балансиране, един от най-добрите инструменти за притежаване е BOSU ("двете страни нагоре"). Бос е основно половин топка с плоска платформа, която произлиза от факта, че можете да упражнявате както на плочата, така и на плоската страна.А Bosu осигурява нестабилна повърхност, върху която да практикувате клекове, ластици, скокове, дъски и стотици други упражнения.Опитайте тези упражнения за размер и, ако нямате достъп до Bosu, можете лесно да промените, като сгъвате мат наполовина и стоите върху него или се преобръщате с кърпа.Всяка нестабилна повърхност ще е достатъчна и ако балансът ви се бори, не използвайте допълнително оборудване. етаж.

Постоянно дърво

Тази поза е страхотна на пода, сгъната мат или бос. Ще укрепиш глезените, ще подобриш баланса си и ще включиш сърцето си.

 1. Стойте заедно с краката, височината на гръбначния стълб и изпънати ръце. Ако сте на Босу, или топката, или плоската страна ще бъдат добро предизвикателство. Опитайте и двете.
 2. Бавно вдигнете левия си крак нагоре до телето и балансирайте само на десния крак.
 3. Бавно вдигнете ръцете нагоре, за да направите клоните на дървото. Задръжте 30 секунди и превключете краката.

Единичен крак Deadlift

С или без гири, тази поза не само укрепва вашите hamstrings и glutes, но предизвиква вашето равновесие и ви принуждава да дръпнете корема си плътно!

 1. Застанете или на топката на Bosu, или на пода (както е показано на снимката), като краката са близки заедно и поставят голямата част от теглото си върху десния крак.
 2. Старайте се на фокусна точка на пода пред вас и бавно спускайте права, дълъг гръбнак надолу, докато стигнете до ръцете към пода.
 3. Спрете, когато гърбът ви е успореден на пода. Дръжте дясното коляно меко.
 4. Стискайте hamstrings, glutes и abs, докато бавно рейзвате и връщате крака на пода. Превключете страни. Опитайте за 8 от всяка страна.

Мъртъв бъг

Това е едно от най-добрите основни упражнения наоколо. Това ще оспори напречния корем и ще научи ядрото ви да се стабилизира по-добре от всяко друго движение около вас!

 1. Седнете непосредствено пред центъра на Bosu, като поставите крака широко и стабилно на пода.
 2. Бавно спускайте гърба, докато не слагате Bosu с ниско гръб или леко пред коляното. Вие ще коригирате това в един миг.
 3. Издърпайте корема в много плътно и достигнете широко раменете.
 4. Бавно повдигнете един крак наведнъж, като ги държите широки, така че ръцете и краката ви сега приличат на "мъртва бъбрека". Ако абсолютно не можете да се задържите дори за няколко секунди, бутнете тялото назад няколко сантиметра, и глухите са на Bosu.

Клещи на Босу

Добавянето на нестабилната повърхност на Bosu към основния ви клякам ще тренира тялото ви да "хване" всички прави мускули в точното време.

 1. Застанете на топката на Bosu с крака с ширина на хълбока.
 2. Седнете в клек, като теглото ви потъва в петите.
 3. Стиснете здраво глута, докато пресата ви се изправи. Опитайте 8-10 повторения.

Балансиране на обратните линии

Залозите са естествено балансирана дейност, защото вие завършвате на един крак наведнъж. Застанете на Bosu или нагъната подложка ще ги направите още по-предизвикателни.

 1. Застанете на върха на топката на Bosu с краката близо една до друга.
 2. Огъвайки дясното коляно, бавно издърпайте левия крак зад себе си на пода, докато коленете се огънат.
 3. Натиснете право нагоре през десния крак, докато върнете левия крак в горната част на Bosu. Превключете краката. Опитайте за 8-10 на крак.