Има ли пилатес във вашия пилатес?

Има ли Пилатес във вашия Пилатес?

Пилатес класове и хибриди са навсякъде. Ако сте нови за Пилатес и се чудите какво трябва или не трябва да бъде в пилатес тренировка, ето едно просто описание, което ви помага да прецените колко пилатес всъщност е в тренировката. Упражненията настрана (това е друга статия) тези насоки са от основно значение за самата структура и природа на Пилатес.

Включването на всеки един от тези елементи е това, което отделя Пилатес от опаковката.

Ето 5 начина да разберете дали наистина получавате Пилатес - или нещо друго.

  1. Оборудване.
  2. Поръчка
  3. Преходите
  4. дишане
  5. специфичност

Позволете ми да го счупя и ако нямате време да прочетете повече, моля, преминете на номер 5, където ще се разкая и ще се разкая в усилие да карам дом.

Оборудване. Това е просто. Ако имате само Pilates-Mat практика, няма оборудване, одобрено от хора от Пилатес, различни от Mat, леки тежести и Magic Circle. Допълнителни подпори като топки, ленти и пенопласт не са Пилатес и никога не са били. Mat е рутинна тежест за тялото. Нямате нужда от нищо друго, за да го направите ефективно.

Ако имате практическа работа в студио, трябва да работите по разнообразие от пружинно оборудване. Реформаторът не дефинира Пилатес. Реформатор, Мат, Кадилак, Уунда и Високите столове и три вида барела са наистина минималният запас, който студиото Пилатес трябва да притежава.

Пилатес е система. Един апарат е част от системата, но за да получите пълните ефекти, от които се нуждаете, всички движещи се части.

Поръчка. Нека да бъда съвсем ясен. Има заповед на Пилатес. Това е критично, защото фокусната и концентриращата част изисква да знаете какво ще последва. Това само по себе си е упражнение.

Паметта е ключът към Пилатес. Знаейки вашата поръчка за всяка рутинна ви освобождава, за да се съсредоточите върху формата. Предполагам, че работата не е ефективна. Ако не работите с поръчка на упражнения, ти липсва ключ към Пилатес.

Преходи. В Пилатес всяка част от тренировката е упражнение . Как преходът между движенията е част от вашата тренировка. Използването на списък с наредени движения означава, че можете да работите с връзките си между тези движения. Ако знаете какво ще се случи след това да го тъчете заедно с преходните упражнения, ще увеличите времето за тренировка, изгарянето на калориите и качеството на движението. Брой преходи.

Дишане. Пилатес каза "преди всичко - да се научим да дишаме правилно". Ако не получавате някои прости указания как да дишате и кога да вдишвате и издишвате всеки ход, вашите Пилатес са недостатъчни. Дишането е ключът към практиката и ще трансформира всяко движение, когато се изпълни правилно.

Специфика. Таткото на Пилатес. Специфичността е коренът на Пилатес . Всяко движение се изпълнява на специфична динамика, специфична форма и за конкретни цели. Качеството на всяко упражнение в Пилатес е специфично. Никога не случайно. И преди всичко движенията са специфични за Пилатес . Те могат да изглеждат като други познати движения, но нещо по форма или инструкция ги прави специфични Пилатес.

Упражненията, които вършите в клас Пилатес, винаги трябва да бъдат точни и подробни, като се обръща внимание на формата.

Оценете следващата тренировка, която правите или вземете за петте елемента по-горе. Ако практиката на Пилатес не се подобри, може да изпуснете една или повече от тези ключови съставки. Проверете с инструктор, за да прецизирате тренировката си и да попълните липсващите части.