Упражнение Повторения в метода Пилатес

Много хора са изненадани от малкия брой повторения на всяко упражнение, което се изисква по метода Пилатес . Те мислят, че може би това е само начинаещо нещо и докато напредвате, вие работите, за да правите повече повторения. Но това не е така, никога не стигате до повече повторения. Изпълнението на по-малко повторения е всъщност важна част от цялостния подход на тялото / съзнанието към упражняването, който насърчава методът на Пилатес.

Каква е основата на тази практика, когато други упражнения за силови тренировки и упражнения за гъвкавост използват повече повторения?

Повторенията на всяко упражнение са фундаментална характеристика на Пилатес

Не е необичайно да видите как Пилатес упражнява инструкции, които изискват три до шест повторения на упражнение и това е. Защо? Причината е, че методът на Пилатес се основава на идеята, че довеждате цялото си същество до всяко упражнение и по този начин се възползвайте максимално от всяко движение, което правите. Ако правите упражнение с пълното намерение да работите с принципите на Пилатес : центриране, концентрация, контрол, прецизност, дишане и поток с движението, няма да е нужно да правите много повторения на всяко упражнение.

Пилатес Reps за функция, а не за свръхразвитие на мускулите

Пилатес е за тялото като високо функционално, интегрирано цяло, а не за прекомерно развиване на който и да е набор от мускули, както може да се направи с многократни повторения на упражнение.

Вместо да прави много повторения, методът Пилатес преминава през много упражнения на сесия, като се възползва от разнообразието, за да запази тялото / ума си ангажиран и да развие симетрична, грациозна мускулатура.

Методът на Пилатес не е задължително да упражнява по-малко - ние все още развиваме силни мускули както в сърцевината, така и в крайниците.

Тъй като всеки, който е преминал през класическия матов комплект, може да ви каже, това е истинско упражнение. Но методът на Пилатес прави безбройните тенденции на повторение в полза на балансирано и ефективно движение.

Джоузеф Пилатес вярва в по-малко повторения

Йосиф Пилатес беше категоричен, че не прави прекалено много повторения на всяко упражнение. Помислете за тези цитати от книгата на Йосиф Пилатес " Завръщане към живота чрез контрола" [Пилатес]:

"... не забравяйте НИКОГА да не повтаряте избраното упражнение повече от предписания брой пъти, тъй като повече вреда ще бъде резултат от доброто от вашето несъзнателно или умишлено пренебрегване на този най-важен съвет и посока".

"Contrology [Pilates] не е уморителна система от скучни, скучни, отвратителни упражнения, повтарящи се ежедневно" ad-nauseam ".

Тъй като самият създател заявява, че е важно да извършите ограничен брой повторения, можете да видите, че това е фундаментална характеристика на метода Пилатес.

Възползвайте се максимално от всяко повторение

Това е добра промяна от това, което можете да видите, докато минавате през фитнес залата. Тези, които търсят голямо развитие на мускулите, пробиват набор от трудни повторения. В същото време, други, които искат да поддържат функцията си или да постигат тонизиране, използват леки тежести и десетки повторения.

Пилатес се стреми да се възползва максимално от всеки представител, без да падне в тези капани.

Представете си, че при всяко упражнение, което правите, сте напълно присъстващи, вие сте безупречно подравнени и има пълен и отворен поток от дишане и движение. С тези елементи, които работят за вас, вашето тяло и ум работят заедно, за да създадат телесна мъдрост и баланс, които надминават ограничените резултати от безмилостните повторения.