Как да направите Pilates Hundred

Сто е класическо упражнение за пилатес . Ще бъдете помолени да го направите в началото на почти всяка пилатесска класа, която ще вземете.

Сто е динамично загряване на коремните и белите дробове. Тя изисква да координирате дъха си с движението и да бъдете силни и грациозни едновременно. Това е предизвикателство, но стоте е лесно упражнение за промяна.

Вижте съветите в края на описанието на упражнението за идеи за промяна.

Стъпки за упражняване на Пилатес

 1. Легнете на гърба си, с краката си наведени в горната част на масата с глезените и глезените, успоредни на пода.

  Вдишайте .

 2. Издишайте : Приведете главата си нагоре с брадичката надолу и, като използвате коремните си мускули, къдрете горната част на гръбнака от пода до основата на раменете. Дръжте раменете плъзгащи се надолу и заети на гърба. Погледът ви е надолу в лъжичката на корема .

  Останете тук и вдишайте .

 3. Издишайте : В същото време задълбочете дръпването на корема и разширете ръцете и краката си. Краката ви стигат до мястото, където стената и таванът се срещат пред вас. Можете да ги коригирате по-високо, ако е необходимо, или по-ниско за по-напреднала работа.

  Краката Ви трябва да са само толкова ниски, колкото можете да минете без да се разклащате и без да издърпате долната част на гръбнака от матката.
  Ръцете ви се простират и са ниски, само на няколко сантиметра от пода, а пръстите на краката достигат до далечната стена.

 1. Задръж си позицията.

  Вземете пет кратки вдишвания и пет кратки вдишвания (като вдишване и издуване). Докато правите това, преместете ръцете си по контролиран начин - малко, но динамично изпомпване на ръцете. Не забравяйте да запазите раменете и шията си спокойни. Това е коремните мускули, които трябва да вършат цялата работа.

 1. Направете цикъл от 10 пълни вдишвания. Всеки цикъл е пет кратки инхалации и след това пет кратки издишания.

  Ръцете се издигат нагоре и надолу - около 6-инчово до 8-инчово помпа, в унисон с дъха ви. Дръж си ABS извадени, гърбът ви е плосък на пода, а главата ти - разширение на гръбнака, с поглед надолу. Дишането е важно. Вдишвайте гърба и страните си. Ако това ви не е известно, практикувайте латералното си дишане .

 2. За да завършите: Дръжте гръбнака извита, докато носите коленете си към гърдите си. Хванете коленете си, завъртете горната част на гръбначния стълб и спуснете се на пода. Поемете дълбоко въздух навътре и навън.

Съвети за Пилатите