Печени и печени домашни пилешки късчета

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 220

Мазнини - 5g

Карби - 12гр

Протеин - 30 гр

Общо време 40 мин
Подгответе 20 мин , готвяйте 20 мин
Сервирания 4 (по 5 къса)

Вземете хапка от тези хляб и печени здравословни домашни пилешки късчета. Пилешката гърда е потънала в гроздови трохи и се разтваря карфиол , интелигентен суап, който намалява броя на въглехидратите. Печенето на тази храна за пръстови отпечатъци, вместо на пържене, значително намалява натоварването на мазнините - всяка печена къдрава хапка се вкарва на около един грам от общата мазнина в сравнение с около 4 грама на пържено брашно. Една по-нискомаслена диета е много полезна за намаляване на симптомите на киселини. Потапяйте всяка джунгла в кетчуп от цвекло или само малко гуак, за да отразите класическото ядене с приятен начин.

Съставки

подготовка

  1. Загрейте фурната до 350F. Нарежете голяма табла за печене и я оставете настрана, докато стане готов за употреба.
  2. На малка плитка табела комбинирайте яйца, чесън на прах и сол. Разбъркайте добре, за да се съчетаете.
  3. В отделна чиния съчетайте галетата и карфиола.
  4. Потопете пилешките парчета в яйчната смес. Нека излишъкът да се отцеди, преди да го нанесете със смес от гроздова мъст и карфиол (можете да го поставите, за да го прилепите, ако е необходимо). Подредете покритите парчета върху подготвения лист за печене.
  1. Печете 20 минути, като се обърнете веднъж в средата.

Варианти и замествания на съставките

Ако предпочитате по-опитен къс, преместете в опитни галета за обикновена.

Имате две възможности, когато става въпрос за изящен карфиол: купете го предварително, за да спестите време (предлага се в повечето супермаркети) или направете свой собствен, като поставите около половин малка глава на карфиол флорети в кухненски робот и пулсиращо няколко пъти. Няма нужда да добавяте масло или да го подправате.

Съвети за готвене и сервиране

Размерът на всяко парче не трябва да бъде перфектно рязане 1x2-инчови правоъгълници е обща насока, така че няма нужда да се измъкне измервателната лента. Освен това, неравномерните къдрици правят по-домашно усещане. Просто застреляйте за 20 кюфтета от килограм пилешки гърди, за да запазите размера на порциите (и хранителните статистики) балансирани.

Не забравяйте да практикувате правилна безопасност на храните при подготовката на сурово месо или птици. Запазете определена дъска за рязане на сурови продукти, за да намалите риска от кръстосано замърсяване с продукти.

Имайте предвид, че пилето трябва да бъде приготвено до вътрешна температура 165F. Дръжте термометъра удобен за време, когато просто не сте сигурни дали вашето пиле е приготвено. И това е напомняне, специфично за тази рецепта: изхвърлете всички останали яйца и галета смеси. Те имат остатъци от суровото пиле, в което сте се потопили, така че няма да искате да ги използвате отново.

Сервирайте късчетата върху листа за печене за по-лесно почистване, заедно с пържени картофи , кетчуп от цвекло (приготвен чрез смесване на варени цвекло само с тире от оцет, захар и сол) или малко гуак. Те вкусват най-добре леко охладени, след като са били извадени от фурната, но можете също да ги замразите и претоплявате, за да се насладите по-късно.